Tinerii să învețe să își conducă propria persoană, înainte să își dorească să conducă afaceri sau echipe!

Destul de chiaun ( nu poți să trec chiar așa de ușor peste schimbarea orei 😋), o cifră spusă la știrile de la ora 7, mă face să mă trezesc definitiv! 

Anul trecut, peste 140.000 de companii şi-au închis porţile! Un raport de 2 la 1, dacă vorbim de firme închise vs. firme deschise. 
Ne prezintă o tânără care a deschis un after school acum 6 luni, cu o investiție de peste 20.000 de euro. Ca motive expuse pentru vânzarea afacerii, ar fi lipsa de experiență și faptul că nu a știut că o să îi ocupe atâta timp.

Concluzia este una singura!  Majoritatea tinerilor care își deschid afaceri, pe banii lor sau ai părinților, vor să realizeze totul așa cum au făcut-o și în viața. Ușor, fără efort. Să termine facultatea fără să învețe, mergând la terase și trăgând "chiul", să meargă la job fără niciun pic de entuziasm, cu singurul scop de a mai trece o zi. După câțiva ani de job se plictisesc, își dau seama ca "se irosesc" și datorită validării constante pe care societatea și părinții le-o oferă, încep să creadă că sunt mult mai buni de atât, fără ca până în acel moment să fi făcut ceva notabil în viață. 

Cum să îți dorești să conduci o firmă când nu ai putut să conduci cea mai importantă firmă, ce mai mica firmă, cu cel mai mic personal, adică propria persoană. 

Când vei reuși să te conduci pe tine, să te organizezi, să reușești să te trezești la timp, să te pui la muncă, să îți stabilești obiective și să le îndeplinești, atunci să te gândești că poți mai mult! Să conduci o firmă sau o echipă. Până atunci, mergi te rog LA MUNCĂ, învață ce este organizarea, obiectivul și responsabilitatea! 

04-2019
2 comentarii

2 comentarii

bla bla bla,ce dracu inseamna la voi sa reusesti sa te trezesti "la timp"? sa te trezesti zilnic la 7 dupa ce ai dormit 3 ore si apoi sa ai pretentia sa te mai poti concentra la ceva? si ce inseamna "mergi la munca",sa mergi sa slugaresti o viata intreaga patroni doar ca nu ai reusit din prima? da,multe afaceri dau faliment,dar asta nu inseamna ca trebuie sa te resemnezi si sa te intorci cu coada intre picioare la statutul de angajat ca nu esti bun de nimic!trebuie sa incerci din nou si din nou si din nou pana reusesti!haideti sa nu mai criticam tinerii care chiar incearca sa faca ceva sa isi ia viata in propriile maini!
02 Apr 2019 10:47 pm
Cam asa! Din pacate, la noi, la romani, ideile dominante penduleaza dezordonat intre extreme, vehiculate in buna parte de afecte, stereotipuri ignoranta plina de sine si false reprezentari privind modernitatea. Dupa apusul gerontocratiei comuniste, care sanctiona noul din principiu, ca e, desigur, subversiv, am crezut ca orice indemn la efort personal este opresiv si deci, trebuie descurajat din start. Acum are parte, nu cine are carte, ci acela care pretinde mai cu aplomb si da mai tate cu pumnul in masa. Imspectoratul scolar e satul de procese pe rol; universitatile au nevoie de studenti pentru a supravietui pe "piata educationala"; citeam deunazi ca un infractor prins asupra faptului cere daune politiei fix de-aia!!! Parintii se lasa cu drag exploatati de bazdacei care refuza sa ridice un deget in casa; cunosc o biata infirmiera de spital de provincie care a fost parazitata de fiul ei pana la varsta acestuia de 27 de ani. Apoi "mititelul" i-a cerut mamei sa-si vanda modestul apartament, intrucat voia sa porneasca inviata cu dreptul... Caz singular? Mai curand tipic.
11 Apr 2019 3:52 pm