Tinerii să învețe să își conducă propria persoană, înainte să își dorească să conducă afaceri sau echipe!

Tinerii să învețe să își conducă propria persoană, înainte să își dorească să conducă afaceri sau echipe!

Destul de chiaun ( nu poți să trec chiar așa de ușor peste schimbarea orei 😋), o cifră spusă la știrile de la ora 7, mă face să mă trezesc definitiv! 

Anul trecut, peste 140.000 de companii şi-au închis porţile! Un raport de 2 la 1, dacă vorbim de firme închise vs. firme deschise. 
Ne prezintă o tânără care a deschis un after school acum 6 luni, cu o investiție de peste 20.000 de euro. Ca motive expuse pentru vânzarea afacerii, ar fi lipsa de experiență și faptul că nu a știut că o să îi ocupe atâta timp.

Concluzia este una singura!  Majoritatea tinerilor care își deschid afaceri, pe banii lor sau ai părinților, vor să realizeze totul așa cum au făcut-o și în viața. Ușor, fără efort. Să termine facultatea fără să învețe, mergând la terase și trăgând "chiul", să meargă la job fără niciun pic de entuziasm, cu singurul scop de a mai trece o zi. După câțiva ani de job se plictisesc, își dau seama ca "se irosesc" și datorită validării constante pe care societatea și părinții le-o oferă, încep să creadă că sunt mult mai buni de atât, fără ca până în acel moment să fi făcut ceva notabil în viață. 

Cum să îți dorești să conduci o firmă când nu ai putut să conduci cea mai importantă firmă, ce mai mica firmă, cu cel mai mic personal, adică propria persoană. 

Când vei reuși să te conduci pe tine, să te organizezi, să reușești să te trezești la timp, să te pui la muncă, să îți stabilești obiective și să le îndeplinești, atunci să te gândești că poți mai mult! Să conduci o firmă sau o echipă. Până atunci, mergi te rog LA MUNCĂ, învață ce este organizarea, obiectivul și responsabilitatea!