Și sufletul obosește ...

Ai simțit vreodată că sufletul tău a obosit?

Am intrat într-un joc în care totul se derulează în jurul rațiunii, iar rațiunile inimii sunt ascunse, sunt constrânse și le impunem limite, bariere încât să nu se manifeste. Toate acestea de fapt obosesc sufletul. Cu toții proclamăm fericirea și susținem că vrem să fim fericiți. Avem dorințe, vise, chiar vorbim despre ele, dar când vine vorba să facem ceva pentru ele dăm pasul înapoi? De ce? Experiențele trecute prin care am trecut probabil ne-au lăsat anumite amprente, răni care fie s-au cicatrizat, fie încă ne macină. Și nu toți putem să ne conștientizăm limitările sufletului. Dar ele sunt puse de noi și de noi depinde să le strivim. Oricât de mult ne-a rănit cineva sau o situație, important e să realizăm că avem în fiecare zi pentru ce să fim recunoscători, de la simplul fapt că ne-am trezit și respirăm. Fiți recunoscători vouă înșivă, fiți încrezători chiar dacă totul în jurul vostru se prăbușește, fiți furioși cu voi dacă asta simțiți, apoi scuturați-vă și trăiți, trăți pentru a fi așa cum vă doriți.

Măcar o dată pe săptămână lăsați-vă sufletul să se odihnească. Faceți asta cum credeți voi de cuviință. Cel mai simplu este să închideți ochii, să fiți recunoscători pentru ce aveți și să vă lăsați gândurile să nu mai existe...Opriți-vă din alergat și gândiți-vă și la suflet, nu doar la trup, la bani, la casă, mașină, job, afaceri, etc. Măcar pentru o clipă!

Vă doriți un job extraordinar, învățați tot timpul și munciți. Arătați șefilor că sunteți oameni care pot și vor mai mult și că în voi găsește omul potrivit!

Vă doriți o familie, atunci nu permiteți să plece acea persoană care vă place și vă atrage. Lasați-vă inima să vă ghideze, nu vă impuneți tipare de comportament și nu vă creați singuri o imagine de care să încercați și voi să vă convingeți. Dacă ești un om bun, iubitor, loial de ce să vă tranformați într-un ”golan” doar pentru a nu mai suferi? De ce să vă puneți bariere și vă opriți deși simțiți altfel? Suferința întotdeauna te va face mai puternic și întotdeauna soarele răsare, așa că trebuie doar să permiteți să intre în sufletul vostru. Nu vă blocați în ”nu mai vreau”, ”nu îmi mai trebuie” ”am suferit suficient”. Da, toate fac parte din voi, dar încercați, încercați, încercați!

Suntem diferiți, dar situațiile în care viața ne pune sunt pline de similarități. Totul se reduce la viziune și percepție. Poate pentru unii fericirea înseamnă să aibă o vacă, care să le fete un vițel în fiecare an, bucurându-se de toate cele care decurg de aici, iar pentru un altul fericirea constă în a putea să-și schimbe iahtul o dată la 5 luni. Vedeți totul înseamnă percepție și viziune. Și indiferent ce statut social am avea, suflet tot avem și trebuie să avem grijă de el. Sufletul își pune mereu amprenta asupra a ceea ce suntem, a ceea ce devenim și a ceea care determină cum ne percep ceilalți.

Sâmbăta aceasta am ales să fim puțin mai emoționali, să ne oprim și să ne privim pe noi, ca oameni și suflete. Sambăta aceasta ne lăsăm sufletul să respire și să elibereze! Suntem convinși că după această mică pauză ne va îndruma pe o cale plină de lucruri minunate pentru care să fim mai recunoscători și mai împliniți decât oricând. Avem nevoie de pauză!

Și sufletul obosește! Tu când ai luat ultima pauză? (și nu ne referim la pauza de cafea sau țigară 😊)

Foto:damaideparte.ro

 

05-2019
0 comentarii

0 comentarii