Și dacă nu ne schimbăm nici acum?

Internetul este plin de oameni care declară că abia așteaptă "să fie bine", pentru schimbarea stilului de viață, pentru a aprecia frumosul, pentru a sta mai mult cu familia, pentru, pentru și pentru. 
Dar dacă nici măcar această încercare nu ne schimbă? 
Dacă nu o să devenim mai buni? Dacă nu o să ne petrecem mai mult timp cu familia? Dacă nu o să apreciem mai mult natura? Dacă nu o să slabim sau să facem sport așa cum ne-am propus? Dacă nu o să avem mai multă grijă de mediul înconjurător? Dacă nu o să ne apucăm de gătit? Dacă nu o să avem mai multă grijă de bătrâni sau persoanele care au nevoie de sprijin? Dacă nu o să apreciem că avem un loc de muncă? Dacă nu o să iubim traficul, aglomerația sau metroul, așa cum am văzut că declară mulți acum? Dacă o să fim în continuare răi cu chelnerii? Dacă o să ne certăm pe locurile de parcare în continuare? Dacă nu o să avem grijă de animalele fără stăpân, chiar dacă ne-am spus că o să o facem? Dacă nu o să punem bani deoparte, cu toate că am ajuns la concluzia că ar fi fost bine? Dacă o să fim răi cu angajații și nu o să le apreciem munca? Dacă o să oferim în continuare servicii proaste la prețuri mari? 
Și am putea să continuăm așa până mâine. Dacă nici acum nu ne schimbăm și să încercăm să facem o lume mai bună pentru noi și copiii noștri, însemna că merităm tot ce ni se întâmplă. Că suntem niște ipocriți care facem schimbări sau declarații doar de formă pentru like-uri sau pentru vizualizări. Dar la final, ne vom da seama că nu am schimbat nimic și am pierdut încă o ocazie pentru a face un mediu mai bun pentru noi toți. Dar avem încredere că mulți o vor face 😊.

Foto: Mihai Pirlog

04-2020
1 comentariu

1 comentariu

Toate obiceiurile negative există și vor exista! Acum nu le vedem pentru simplu motiv că oamenii nu interacționează.
23 Apr 2020 9:13 am