Rețeta pentru un tânăr reușit

Concursul de fotografie "România pozaTa", ne-a dat ocazia să cunoaștem unul dintre cei frumoși tineri pe care i-am cunoscut și să avem oportunitatea acum de a vă împărtăși o rețetă pentru un tânăr reușit!
Ora 18.30, Liceul Ștefan Odobleja din București. Așteptam într-o atmosferă ciudata de sfârșit de furtună. Spre rușinea noastră, ne-am întrebat cine a fost Ștefan Odobleja. Deschidem telefoanele și aflam că a fost un filozof, medic, scriitor român și precursor al ciberneticii generalizate. Ne uităm unii la alții, ne uităm la liceu și ne gândim ce frumos ar fi ca din acest liceu să iasă un viitor Ștefan Odobleja. În acel moment, vine spre noi o tânără zâmbitoare, cu un zâmbet sincer cum nu am mai vazut în ultima vreme. Facem cunoștință. Se numește Radu Maria-Mădălina. Îi înmânăm bucuroși premiul, care constă în 8 cărți superbe, așa cum ne-a şi spus ulterior că sunt. Am rămas "mască" când ne spune că ne-a cunoscut în parc la evenimentul "Cărți pe bancă în Cișmigiu", pe care l-am organizat și care au venit peste 1000 de oameni doar pentru a citi. A fost un moment senzațional, care ne-a marcat. Acolo au venit 1000 de oameni iubitori de frumos și de citit, care ne-a dat speranță pentru un viitor mai bun. Ne-a spus că suntem "geniali" și după această remarcă a fost foarte greu să mai spunem ceva în afara de mulțumesc.
Despre ea ne-a spus că are 16 ani și învață la liceul teoretic "Ștefan Odobleja" din București, că pasiunea ei este cititul. Încă de mica a preferat să își petreacă vacanțele de vară sub umbră unui copac în curtea bunicilor citind diverse cărți. Pe lângă lectură, petrece mult timp in natura. Culmile munților, padurile, pajiștile pline cu flori, marea sau malurile lacurilor îi ofera o stare de nedescris şi că pur si simplu o umple de energie. Îi place să fotografieze păsări, flori, peisaje și tot ce ține de ceea ce ne înconjoară. Este de parere că țara noastră este minunată că avem peisaje superbe și oameni cu o blândețe deosebită. Sperăm că realitatea să nu îi dovedească că se înșeală.

Pe noi ne-a fermecat, ne-a dat încredere într-un viitor mai bun, plin cu tineri frumoși și deștepți, care vor face alegeri înțelepte. 

Care este rețeta pentru un tânăr reușit? 

Citește și  ”Visătorii și realiștii au nevoie unii de alții”

Dragostea pentru părinți, respectul pentru oameni, dragostea de țară și natură, un pic de înțelepciune și din abundență pasiune pentru citit și frumos.
Am descoperit toate aceste lucruri la Maria-Mădălina, suntem mândri că o avem printre cititori și îi dorim să ajungă acolo unde își dorește. Succesul ei poate reprezenta succesul unei noi generații.

 

 

Echipa Conexiuni Urbane

06-2019
0 comentarii

0 comentarii