Povești cu Cristina Ianuszewicz, tânăra care iubește aviația și zborul și care a dezvoltat o carieră deasupra norilor

Povești cu Cristina Ianuszewicz, tânăra care iubește aviația și zborul și care a dezvoltat o carieră deasupra norilor

Suntem moștenitori ai unei imaginații dezvoltate în copilărie pe când citeam romanele science fiction, iar Jules Verne ne îndemna să zburăm spre Lună și Lucian Blaga ne spunea ”cine crede-n zbor, e stăpân peste zare”! Nu suntem cu capul în nori, deși vă asigurăm că ne încearcă niște senzații drăguțe și avem sentimentul că zburăm chiar cu picioarele pe pământ. Asta pentru că am stat de vorbă cu Cristina Ianuszewicz, o tânără care iubește aviația și zborul și care a dezvoltat o carieră deasupra norilor ca însoțitor de bord și împărtășind învățăturile și cunoștințele sale cu pasiune și către alte persoane care doresc să își urmeze visul de a zbura.

Ce a determinat-o pe Cristina să aleagă acest drum și cum a intrat în lumea zborului ne povestește chiar ea în cele de mai jos.

Primele cuvinte ale Cristinei când am rugat-o să ne spună câteva cuvinte despre ea și meseria, ocupația pe care o are în prezent au fost: ”După ce am zburat prima dată la aerodromul Clinceni, m-am îndrăgostit, am știut că este un drum pe care vreau să îl urmez. Nu pot defini în cuvinte sentimentul pe care l-am avut, pur și simplu, parcă exista ceva care mă trăgea în acea direcție”.

Cristina Ianuszewicz este cea care a fondat Aero Team și în prezent este trainer certificat la nivel internațional. Dar ea și-a croit acest drum începând cu cursurile Facutății de Științe Politice din cadrul SNSPA și desfășurând activități în diferite domenii. Școala de aviația a venit ca urmare a propriilor sentimente după primul zbor. Fapt ce a condus și la angajarea sa în poziția de stewardesa. Dar credeți că pasiunea ei s-a oprit aici? Nu! A început să zboare ca pilot PPL, când a descoperit și mai multe din tainele zborului. De acea perioadă Cristina își amintește cu drag și ne spune ”Eram pur și simplu fascinată! Îi mulțumesc și astăzi instructorului pe care l-am avut, unul foarte bun de altfel, care mi-a arătat, m-a îndrumat și mi-a dezvăluit tainele zborului”.

Din anul 2010, Cristina a creat și dezvoltat un business despre oameni și despre viitor. Se dedică pentru școlarizarea însoțitorilor de bord și intermedierea unui loc de muncă în domeniu.

Cum a pornit business-ul Aero Team?

Activitățile de bază ale companiei Aero Team au pornit din pasiunea mea pentru domeniul aeronautic, inclusiv a tuturor angajaților firmei care sunt oameni cu pregătire, calificări și experiență de peste 10 ani în domeniul aviație.  Aero Team este una din cele mai mari școli de aviație acreditată de către EASA și desfășoară activiatea de pregătire a însoțitorilor de bord pentru executarea activităților aeronautice specifice în conformitate cu cerințele aplicabile Comunității Europene în aviația civilă.

Cum ai ajuns la ideea de a deveni fondatorul unei companii de pregătire în domeniul aviației?

Atunci când am realizat că în viitor va fi o cerere mare de însoțitori de bord am hotărât să pun bazele acestui business. Operatorii au nevoie de oameni foarte bine pregătiți atât teoretic cât și emoțional, îmbinate cu practica.

Ce ne spui despre reușitele, eșecurile, provocările  din această activitate?

În această activitate nu prea există eșecuri, în schimb mereu există provocări.

Să deschizi o afacere, să lansezi un bussines și să îl faci de succes este cea mai mare provocare, mereu trebuie să te ocupi de oameni și să îi pregătești ca ei să fie cei mai buni, doar așa reușești să te promovezi și aduci alte contracte de intermediere pe partea de angajare. Nu există o rețetă a succesului, dar noi am găsit una care funcționează pentru noi: oferirea unor servicii de înaltă calitate, care să ne plaseze întotdeauna no.1! Profesionalismul și servicii de calitate sunt atributele fundamentale ale companiei Aero Team.

Cum  promovezi business-ul?

 Promovarea o facem cel mai mult în mediul online și prin reușita cursanților noștri. Este dovada clară că toți cei care își dorescă să practice această meserie o pot face atât timp cât îndeplinesc condițiile de înscriere la curs. Este o meserie minunată pentru tineri, o meserie ce îți oferă posibilitatea de a călătorii și a vizita toată lumea și care îți asigură un venit considerabil încă de la început. Ne aflăm în era dezvoltării și a cunoașterii. Eficiența afacerii constă în pregatire anuală, inovație, diferențiere față de concurență.

În încheiere, pe scurt, ce ne mai spui despre Aero Team?

Echipa Aero Team este o echipă tânără, în fiecare an ne perfecționăm și aducem alte ehipamente și alte metode inovative de predare având în vedere că societatea se află într-un proces permanent de schimbare. Ne dorim să le oferim cele mai bune cursuri din punct de vedere calitativ, astfel încât, după finalizarea lor, cursanții să dețină toate informațiile necesare pentru a le pune în practică. Instructorii Aero Team transmit mai departe know-how-ul lor în așa fel încât să le ofere cursanților oportunitatea de a învăța , de a crește, de a se dezvolta și perfecționa în domeniul aeronautic. Le oferim cursanților absolut tot ce este necesar, de la pregatirea teoretică-practică, cazarea și intermedierea locului de muncă.

Cristina, ce înseamnă pentru tine să fii un tânăr antreprenor în România?

Cred că România are nevoie de antreprenori tineri cu energie și dorință de a face lucruri și încurajez cât mai mulți tineri să își descopere pasiunea și să o dezvolte  în favoarea societății, în creionarea, crearea și dezvolatarea unei afaceri. Din punctul meu de vedere cea mai mare problemă la noi în România probabil rămâne birocrația și refuzurile pe care le poți întâmpina atunci când ești la început de drum.

Cum se împacă viața profesională cu cea personală? Îți rămâne timp liber? Care este motto-ul după care-ţi ghidezi viaţa?

Atunci când ești pasionat de un anumit domeniu cu siguranță reușești să împarți munca cu partea personală și găsești timp pentru amândouă. Sunt un om disciplinat și știu să îmi structurez timpul în așa fel încât să le împart armonios pe amândouă.

“Toate visele noastre pot deveni realitate, dacă avem curajul să le urmăm!”

 

 

Noi vă spunem, indiferent de drumul pe care mergeți, niciodată să nu uitați că ”omul e născut pentru fericire la fel ca pasărea pentru zbor” - Vladimir Korolenko