Valori și tradiții românești versus Halloween ...

De câteva zile pe internet circulă un text ”scrisoarea unui elev cu privire la Halloween”. Ne-am hotărât să preluăm acest text din dorința de a sublinia importanța valorilor și tradițiilor românești și nu a celor de import. Este importantă o promovare mai accentuată a valorilor, culturii și tradițiilor românești și să renunțăm la teoria aceasta a formelor fără fond în care importăm, importăm, dar fără esență și în final ajungem atât la nivel colectiv, de societate, dar și la nivel individual să nu ne mai cunoaștem, să nu mai știm cine suntem și ce ne reprezintă. 

Acest text evidențiază exact acest fapt, resimțit de către generația tânără,  bombardată din toate direcțiile cu chestiuni din alte părți, fără să ajungă să cunoască istoria, cultura, tradiția, cutumele propriei țări. 

Noi simțim românește, ne dorim să încurajăm valorile și tradițiile românești, iar dacă sunteți de acord cu noi, alăturați-vă demersului nostru de a promova frumusețile, valorile și tradițiile României! 

SCRISOAREA UNUI COPIL CU PRIVIRE LA HALLOWEEN 

”Dragi părinți, stimați profesori, vă scriu eu, copilul anului 2017, dintr-o Românie de import, cu sărbători de import, legi de import, programe TV de import, suflete de import. În fiecare an, pe data de 31 Octombrie, se schimbă ceva în viața mea. Celebrez moartea, întunericul, groaza. Sub tutela voastră, încep pregătiri intense pentru Halloween, un fel de ”sărbătoare”, de fiecare dată parcă mai înspăimântătoare. În preajma acestei zile, vă văd pe voi, cei mari, comportându-vă ciudat, de parcă n-ați mai fi voi înșivă. Cheltuiți bani pentru a pregăti hainele de gală ale morții, iar pe noi, cei mici, ne invitați să luăm parte, alături de voi, la acest carnaval terifiant. 

Pe rând, noi devenim: draci, vampiri, vârcolaci și vrăjitoare, întrecându-ne în sadism, cruzime și cinism. Cum de nu înțelegeți, dragi educatori și părinți că noi îmbrăcăm aidoma și sufletele?

Colegii noștri de clasa a IV-a din SUA au mărturisit, după o petrecere de Halloween, că simt nevoia acută să ucidă pe cineva. De fiecare dată, după Halloween, se înmulțesc crimele și violurile, crește consumul de droguri și alcool, se petrec accidente grave. 

Ce vreți să faceți din noi? De ce nu serbăm viața, iubirea, frumusețea? 

De ce avem nevoie de surogate, când Dragobetele, o sărbătoare a iubirii populare de pe meleaguri autohtone, îmbină atât de frumos tradițiile și cultura poporului român? 

Am vrea și noi, copiii din România, să ne îmbrăcăm o dată pe an în îngeri luminoși. Sau în zâne bune. Sau în personajele din basmele noastre românești. Vrem o sărbătoare a poveștilor. 

Nu vrem să ne mai trezim noaptea plângând fiindcă voi ne-ați fabricat coșmaruri în industria numită Halloween. 

Vrem să învățăm să iubim, nu să urâm. 

Să ocrotim viața, nu să ne ucidem semenii. 

Să îi iubim pe Dumnezeu, nu să invocăm puterile iadului. 

An de an, suntem instruiți la grădiniță, cum să ne confecționăm garderoba de Halloween, alcătuită din pelerine, coarne de draci, coifuri de vrăjitoare, măști grotești, costume cu capete de fiare, mumii, schelete. Educatoarele ne învață să ne pictăm fețele cât mai odios, mulți dintre noi purtând pe frunte cruci răsturnate. 

Ni se spune că totul este o glumă, dar să fie oare așa?! Cu sufletele noastre nu-i de glumit, dragi părinți! Opriți acest joc periculos de-a moartea, stimați educatori!

Vă rugăm, nu ne mai deghizați în demoni!

Domnilor inspectori școlari, domnilor profesori, nu transformați școala în platou de filmare pentru producții horror! Suntem creștini, urmași ai unor oameni care s-au jertfit pentru țară! Nu le întinați memoria, nu pătați obrazul țării, implicând cele mai curate și nevinovate ființe în manifestări care nu au nimic de-a face cu tradițiile și credința neamului nostru și nici cu procesul instructiv-educativ. Menirea dumneavoastră este aceea de a forma caractere, nu de a le deforma, schilodind sufletele copiilor după măsura unui pat al lui Procust, impus de puteri străine. Căci pentru fiecare suflet distrus în acest fel, veți avea cu toții de dat un răspuns.”

 

PS: A doua parte a textului - respectiv ”Scrisoarea unui elev cu privire la Halloween”- nu este creație proprie a Conexiuni Urbane, fiind un text care circulă pe rețelele de socializare. 

Sursă foto: click.ro

 

 

 

10-2019
0 comentarii

0 comentarii