Parcul Cișmigiu, parcul 'Micului Paris'

Podurile, lacul, bancuțele, liniștea, oamenii citind, ne-au facut să ne îndrăgostim definitiv de acest superb parc. Aflat între bulevardele Regina Elisabeta, Schitu Magureanu si strada Stirbei Voda, Parcul Cișmigiu are o locație perfectă, fiind în inima Bucureștiului. Povestea Parcului Cismigiu incepe in 1779, cand domnitorul Alexandru Ipsilante porunceste construirea a doua cismele publice, zona s-a format o balta care a devenit un focar. Dupa aproximativ un secol, in 1847, zona este tranformata in gradina publica, fiind amenajata in stil englezesc dupa planurile peisagistului Wilhelm Mayer, directorul Gradinilor Imperiale din Viena. Pacul Cismigiu este primul loc din Romania in care au fost aclimatizate specii de arbori precum platanul, pinul rosu japonez, molidul rosu si magnolia roz. De-a lungul timpului, gradina publica a fost extinsa si infrumusetata in permanenta.
Inaugurarea oficială a Grădinii Cişmigiu a avut loc abia în anul 1854, dar în 1856 o parte a lacului a secat datorită pantofarilor care aruncau resturile de materiale folosite din fluxul de lucru.

O plimbare în Cișmigiu, ne teleportează în timp. Plimbare plăcută în secolul XIX.

04-2019
3 comentarii

3 comentarii

Cismigiul e un parc care a fost superb pe vremuri ca acum parca e parasit. Pacat !
22 Apr 2020 2:11 pm
Pe aceasta pajiște, pe vremuri..După 1955,erau păuni! !!Minunate păsări. Veneau familii,împreună cu mulți copii.și ne jucam cu ei. Era minunat!Apoi mergeam în zona numita"La buturuga"era un arbore tăiat. .Sau pe aleea scriitorilor!!Un parc minunat!O copilărie frumoasa petrecută aici și momente ale tinereții! 🌺
22 Apr 2020 4:57 pm
D. primar rog insistent a îngriji mai cu atenție acest minunat vechi și istoric parc al nostru al copiilor noștri de ani șiani .Locuiesc în zona luiși doamnele care ar trebui să aibă grijă de el practic fură cu rădăcină plante deosebite de exemplu pomii de magnolie dacă mai este un fir;nu se poate așa ceva iar multă lume trec pe spațiul verde!!Vă rog pt. a se mai păstra în regulă găsiți metode sau chiar amenzi nu sepoate chiarașa să lăsăm sa se degradeze parcul!!!!E maaaare păcat!!!
19 Mar 2021 9:10 am