Stiri Principale

Medici și antreprenori de succes

Medici și antreprenori de succes

Într-o perioadă în care lumea întreagă este nevoită să depășească cea mai mare criză sanitară din ultimii 100, pandemia de COVID-19 și în care România resimte din plin lipsa a peste 30.000 de cadre medicale care au părăsit spitalele românești, doi tineri medici, ambițioși și devotați au ales să rămână.

Dr Mihaela Mandu și Dr Oprea Cosmin Daniel sunt doi medici tineri, la început de drum, care pe lângă profesia nobilă pentru care s-au pregătit, vor să scrie și o poveste de succes.

Amândoi își petrec aproape toată ziua la spital cu pacienții, iar când nu se află acolo tot la medicină se gândesc.

Se intâmplă în privat, într-un cabinet inaugurat de curând.

La Quantum Life Med, cei doi medici oferă o alternativă sănătoasă la procesul de slăbit, având o abordare complexă asupra acestei probleme cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane.

Totodată pe lângă acest program și-au propus să abordeze și diverse afecțiuni ce pot fi tratate prin schimbarea stilului de viață, de tipul hipertensiune arterială, diabet zaharat, hipercolesterolemie, depresie, atacuri de panică etc. combinând medicina clasică cu cea alternativă și cu biorezonanța magnetică

 

Dacă v-am trezit curiozitatea, vă invităm să aflați povestea lor și de ce nu, să îi cunoașteți personal.

 

1.    Povestiți-ne puţin despre  voi

Dr Mihaela Mandu a urmat cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universitățiii de Medicină și Farmacie Carol Davila, București, facultate absolvită în anul 2017, ulterior devenind medic rezident desfășurându-și activitatea în Secția Clinică de Recuperare Neuromusculară a Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar Arseni.

Dr Oprea Cosmin Daniel a absolvit în anul 2017 Facultatea de Medicină din cadrul Universității Titu Maiorescu, București, actual fiind medic rezident în specialitatea Medicină de Familie. Fiind preocupat de cauzele care declanșează diversele boli și de căutarea unui tratament cât mai complex, a urmat cursurile Masterclass International Association, aprobate de Uniunea practicienilor de medicină complementară și alternativă, devenind Bioenergoterapeut în anul 2018. Din acel moment a căutat tot timpul să îmbine principiile medicinei alopate cu cele ale medicinei homeopate pentru a încerca să trateze diverse afecțiuni.

Deoarce în acest domeniu tot timpul apar informații noi, este esențială, pe lângă practica în spital, și  activitatea de cercetare științifică, fiind implicați în redactarea mai multor articole publicate în literatura de specialitate și diverse prezentări la Congresele Naționale și Internaționale. 

Practic suntem doi medici tineri în plină ascensiune profesională. 

2.    privim în trecut și ne amintim care au fost primii pași în cariera voastră 

Urmărind statisticile OMS (Organizația Mondială a Sănătății) care indică o creștere semnificativă a  obezității, inclusiv la copii și văzând că în România apar tot mai multe cazuri de persoane care apelează la metode nesănătoase de slăbit, am constatat că există o lipsă de educație medicală și de informare corectă în acest domeniu, așa că ne-am propus să venim pe piață cu o alternativă sănătoasă la procesul de slăbit, având o abordare complexă asupra acestei probleme cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane. 

Pe lângă acest program de slăbit ne-am propus să abordăm și diverse afecțiuni ce pot fi tratate prin schimbarea stilului de viață, de tipul hipertensiune arterială, diabet zaharat, hipercolesterolemie, depresie, atacuri de panică etc. combinând bioenergoterapia cu dieta personalizată și suplimente alimentare 100% naturale.

3.    Ne puteți descrie pe scurt, în ce constă business-ul vostru?

Quantum Life Med are o abordare holistică asupra individului și terapii personalizate.

Dacă problema ta sunt kilogramale în plus, într-un singur centru îmbinăm procedurile de slăbit pentru rezultate maxime într-un timp foarte scurt. 

Începem prin analiza corporală detaliată, un plan de nutriție, proceduri de întreținere corporală și un plan de activitate fizică. Doar acționând pe toate planurile în același timp vei obține rezultatele mult dorite într-un timp scurt! De asemenea este bine cunoscut faptul ca multe persoane nu reușesc să slăbească datorită blocajelor energetice și emoționale, de aceea îmbinăm procedurile de slăbit cu bioenergoterapie care depistează toate aceste blocaje și le elimină. 

Dacă te confrunți cu afecțiuni care pot fi tratate prin schimbarea stilului de viață, venim în ajutorul tău cu terapii alternative prin biorezonanță magnetică.

Biorezonanța magnetică este o metodă modernă de diagnosticare și tratament care vine în sprijinul medicilor și pacienților permițând depistarea diverselor afecțiuni, a riscurilor de îmbolnăvire și oferirea de soluții pentru îmbunătățirea stării de sănătate. 

Prima „întâlnire” cu aparatul SCIO – și, implicit, cu medicul care lucrează cu acesta – presupune o evaluare complexă și recomandări personalizate. Practic, într-un interval de cca. o oră- o oră jumătate, aparatul evaluează starea de sănătate a organismului, astfel, în funcție de toate aceste informații, medicul recomandă soluții pentru vindecare sau reechilibrare. Prima ședință durează și cel mai mult și cuprinde: 

• Evaluarea stării generale de sănătate

• Vizualizarea aurei și a centrilor energetici

• Măsurarea biocompatibilității diferitelor remedii

În cazul în care evaluarea prin biorezonanță magnetică evidențiază disfuncții ale organismului ședința de evaluare va fi urmată de ședințe de terapie energetică. Ședințele terapeutice au ca scop principal echilibrarea energetică prin readucerea energiei celulare la stadiul optim de funcționare și sunt grupate pe 3 niveluri în funcție de specificitate: 

Terapiile de Nivel I sunt cele prin care medicul curăță și echilibrează organismul în vederea vindecării. Aceste terapii sunt esențiale întrucât , ca și o rană care înainte trebuie curățată,dezinfectată și abia apoi tratată , așa se întâmplă și la nivelul organismului ca întreg. Aceste ședințe cuprind:

• Evidențierea cauzelor ce stau la baza disfuncțiilor sau patologiei

• Eliminarea oboselii și a stresului și instaurarea unei stări profunde de relaxare

• Activarea sistemului natural de vindecare a organismului

• Creșterea vitalității și a nivelului energetic

Terapiile de Nivel II sunt terapiile avansate, specifice care funcționează țintit asupra unor organe sau sisteme, mai exact acolo unde sunt identificate dezechilibrele și afecțiunile

Terapiile de Nivel III sunt cele foarte specifice și care durează cel mai mult. Sunt cele care sunt folosite în cazuri speciale, atunci când este vorba de dezechilibre și patologii mai grave, fiind nevoie mai mult decât de terapiile de nivel II

Cel mai important noi abordam pacientul și nu boala, terapiile noastre fiind adaptate nevoilor fiecărui organism în parte în funcție de afecțiuni!

4.    Când v-ați lansat afacerea, cum a fost începutul, cine, de ce ideea aceasta de bussines?

 

Afacerea noastră este la început de drum și ca orice început este greu, însă avem răbdarea necesara pentru a aștepta rezultatele mult dorite. Am avut foarte multe modele de la care ne-am insiprat, cei mai importanți fiind oamenii care ne-au susținut de-a lungul carierei noastre și care au crezut în noi. Considerăm ca această idee de bussines încununează eforturile noastre depuse de-a lungul anilor pentru studierea acestui domeniu.

5.    Care a fost cel mai mare eșec în activitate, dar și cea mai mare realizare?

Cea mai mare realizare a fost bineînțeles obținerea titlului de Doctor Medic. Ne-am sacrificat o bună parte din timpul liber pentru a obține aceste rezultate. O a doua mare realizare pentru noi a fost momentul în care am văzut cabinetul finalizat. Practic a venit ca un nou început.

Bineînțeles că am avut și tot felul de piedici de-a lungul timpului. Unul din momentele dificile a fost acela când a trebuit să ne anulăm deschiderea oficială a cabinetului din cauza normelor epidemiologice intrate în vigoare odată cu pandemia COVID-19.

6.    Care sunt cele mai mari provocări în domeniul în care activați? 

Cea mai mare provocare în acest domeniu este să convingi oamenii să fie atât de deschiși cu tine încât să îi cunoști și să poți să îi vindeci. Din păcate, din cauza stresului și a programului haotic de muncă, mulți dintre noi ajungem să lucrăm ca niște roboți, neacordând atenție suficientă cunoașterii pacientului. Din acest motiv ne-am propus ca prima consultație în cabinetul nostru să dureze și cel mai mult, în ideea de a cunoaște cât mai bine pacientul și de a indica terapii personalizate, în funcție de nevoile fiecăruia. 

De asemenea o altă provocare importantă pentru noi este să încercăm pe cât posibil să spargem barierele și să promovăm medicină alternativă, care este tot o ramură a medicinei. Am avut foarte multe dificultăți în a convinge oamenii să apeleze și la terapiile alternative, bineînțeles în combinație cu terapia alopată și atâta timp cât nu interacționează cu aceasta. Și cele mai multe astfel de provocări au fost cu persoanele tinere care cred că “leacurile băbești” sunt doar mituri.

7.    Cum reusiți să încheiați noi parteneriate/să obțineți noi clienți? Care sunt metodele prin care vă promovați?

Încercăm să ne promovăm în primul rând în mediul virtual (Facebook, Instagram), cât și prin mijloace offline. De asemenea, pe clădirea unde avem cabinetul (Centrul Medical Master) va fi amplasat un banner publicitar cu toate specialitățile care sunt în acea locație. Si bineînțeles primim clienți doar prin programare întrucât încercăm să selectăm cât mai mult pacienții pentru a avea complianta la tratament și bineînțeles rezultatele dorite.

8.    Lumea în care trăim se transformă rapid. Piața se schimbă, la fel și cerințele. Cum faceți să fiți mereu la zi cu toate tendințele?

În domeniul medical este esențial să fii la curent cu toate noutățile apărute. De aceea activitatea noastră se împarte între practica medicală propriu-zisă și activitatea de cercetare științifică, citind foarte multe articole din reviste prestigioase medicale și participând activ la cât mai multe Congrese medicale Naționale și internaționale

 9.    Ce înseamnă să fii un tânăr antreprenor în România la ora actuală și ce sfat aveți pentru cei care vor sa își deschidă un business?

Să fii un tânăr antreprenor în România este destul de dificil deoarece mulți oameni cred că nu ai experiență în domeniu. Dar bineînțeles că experiența se câștigă și este foarte important să fii deschis la orice propunere și să cauți să studiezi cât mai mult, astfel încât serviciile oferite de tine să fie la standarde cât mai înalte.

10.   Care este cea mai mare problemă a mediului de afaceri de la noi? 

Cea mai mare problemă a mediului de afaceri de la noi este birocrația de care ne lovim cu toții indiferent în ce domeniu activăm. 
 

11.   Cum se împacă viața profesională cu cea personală? Vă rămâne timp liber?

Terminând Facultatea de Medicină am învățat de mult că pentru a-ți atinge visele trebuie să depui foarte multă energie și muncă. De aceea suntem învățați să muncim de dimineața până seara și să sacrificăm din timpul nostru liber pentru a atinge anumite obiective. Totodată, deoarece încercăm să avem un stil de viață cât mai sănătos și înțelegem cât de importantă este relaxarea pentru sănătatea fizică și mentală, ne facem timp întotdeauna pentru o pauză în natură departe de agitația cotidiană. și ne rămâne și puțin timp pentru socializare cu familia si prietenii. Practic, încercăm să îmbinăm armonios viața profesională cu cea personală.

12.   Care este motto-ul după care vă  ghidați viaţa?

Suntem ceea ce mâncăm, ceea ce bem și ceea ce gândim!

Contact:
Strada Valea Lunga Nr3
(Metrou Gorjului)
C e n t r u M e d i c a l M a s t e r
Telefon: 0738974707; 0771.466.028

E-mail: [email protected]
Instagram: qlifemed
Facebook: Quantum Life Med