Măști de București

Oscar Wilde spunea că "pentru cei mai mulţi dintre noi viaţa înseamnă ceva ce nu putem trăi". 

La metrou, în trafic, la cumpărături, mulți dintre oamenii pe care îi întâlnim zilnic am observat că au alte "fețe" față de ce întâlnim la job, în "ieșiri sau în postările de pe rețelele de socializare. Mulți sunt supărați, nervoși, plictisiți. Unul dintre motivele pentru care în afara spațiilor de mai sus, când erau doar ei cu ei, sunt altfel și ulterior își pun o mască, este pentru că majoritatea dintre noi, încercăm să impresionăm sau să îi facem pe ceilalți să ne placă. 

După câțiva ani petrecuți pe această planetă este clar, orice ai face, vom da peste persoane care nu ne plac. Este calea lor, sunt sentimentele lor, fără legătură cu ceea ce simțim noi. Putem noi să influențam acest lucru? Nu. În funcție de persoanele despre care vorbim, în majoritatea cazurilor nu merită să îți consumi energia pentru a impresiona sau pentru a schimba parerea celorlalți despre tine. Dacă o să creezi precedent, va trebui să o faci mereu pentru a menține imaginea.

Succesul nu este al celor care stau și își plâng de milă, care se gândesc la nedreptățile și greutățile lor, la cât de nedreaptă a fost viața ci al celor care încearcă de zeci de ori până reușesc, nu acceptă un NU ca răspuns, nu le pasă de părerea celorlalți și merg mereu mai departe.

Așa că să lăsăm măștile, să fim noi înșine, pentru că suntem cea mai bună variantă a noastră (bineînțeles, ne referim la măștile metaforice, întrucât în această perioadă este indicat să purtăm măști de protecție pentru a ne proteja și a îi proteja pe ceilalți de noul corona virus; astfel de măști de protecție puteți găsi aici). 

Pentru a avea succes, trebuie să avem încredere în forțele proprii și pentru asta este imperios necesar să ne simțim bine în pielea noastră. 

06-2019
0 comentarii

0 comentarii