Marea de beton și fier din mijlocul Bucureștiului

Ceea ce se voia "Centrul Naţional de Creaţie şi Cultură Cântarea României”, o construcție faraonică a lui Nicolae Ceaușescu, este de peste 30 de ani o marea de beton și fier din zona delimitata de Bd. Unirii-bd. Octavian Goga-str. Nerva Traian-str. Mircea Vodă, având o suprafață de 100.000 mp. 

Cum arată zona acum puteți să vizionați în link https://youtu.be/L9HeiXqKRFA 

Pe locația respectivă s-a vrut de mult prea multe ori să fie dezvoltate diverse proiecte, dar nimic nu s-a materializat. În zilele nostre, blestemul pământului "ultracentral" din zona Unirii, se pare că ia sfârșit. Proiectul "Cartierul Justiției" este foarte aproape să demareze. Cartierul Justiției are ca obiectiv mutarea clădirilor din domeniul juridic în același loc. Proiectul va include 8 clădiri în care să fie incluse, printre altele sediile Ministerului Justiției, Curții de Apel București, Tribunalul bucurești, Judecătoriile de Sector, Parchetul General și altele. Costurile Cartierului pentru Justiţie sunt estimate la aproximativ 220 milioane de euro, finanţarea provenind de la Banca Mondială.

Ne-am născut în vremea când a fost demarat proiectul lui Ceaușescu, ne-am jucat ulterior pe fundația proiectului când eram copii și ne-am dori foarte mult ca să ne putem bucura de viitorul proiect. Poate copiii noștri vor urma facultatea de drept 😉. 

08-2021
0 comentarii

0 comentarii