La pas pe Calea Victoriei

Prima zi din septembrie a însemnat caniculă până la ora 18 și o plimbare minunată pe răcoare după ora 18. 

Îndrăgostit de mic de Calea Victoriei, nu puteam să ratez nici anul aceasta să mă plimb alături de zeci de mii de bucureșteni pe această superbă arteră de circulație care pentru câteva zile a devenit doar una pietonală. Pietonală a fost doar de la Palatul Telefoanelor în sus, fără ca noi să știm și de aceea am parcat tocmai la Națiunile Unite.

Această mică greșeală ne-a oferit ocazia să prindem un eveniment foarte interesant și anume evenimentul organizat de Interbelic, Interbelic Nostalgia, unde sute de tineri au blocat o stradă întreaga pentru a o transforma într-un imens ring de dans, unde tineri de toate vârstele împreună cu adulți au dansat pe muzică românească sau internațională de toate genurile și din toate timpurile. A fost incredibil să vedem cum sute de oameni cântă în același timp pe hituri ca macarena (aici și cu coregrafia se rigoare), sau vara celor de la Genius. 

Mai sus începe evenimentul, unde zeci de mii de oameni sunt relaxați, se bucură de spectacole și de preparatele prezente în festivalul de street food. Copiii fac poze cu personajele din vremea lui Caragiale și părinții pășesc relaxați, fără încrâncenare, zâmbind unii la alții, de parcă nu stiu ca de azi începe pre-campania electorală și foarte curând o să se urască între ei. Clădirile superbe te fac să stai cu telefonul pregătit de poze și urechile stau atente să surprindă din spectacolul oferit de un actor cunoscut, care interpretează piese din vremurile prezentate mai sus, de parcă Gică Petrescu sau Cristian Vasile erau în concert. Pentru că suntem în București, România, nu putea să lipsească și o horă. Să sperăm că toamna aceasta ne mai facem timp pentru o plimbare, pentru că ne-a plăcut mult și ne-a făcut foarte bine. 

09-2019
0 comentarii

0 comentarii