Frica ne menține în viață când suntem mici. Dar la maturitate?

Definitia fricii: Stare de adâncă neliniște și de tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar; lipsă de curaj, teamă, înfricoșare.

Părinții noștri s-au folosit de frică pentru a ne ține în viață. Noi la rândul nostru ne-am folosit sau ne vom folosi de frică pentru a ne ține copii teferi. 

Dar la ce ne folosește frica la maturitate? 

Este posibil să ne țină în viață în continuare, dar este foarte posibil să ne facă să pierdem multe oportunități, senzații sau sentimente. 

Foarte mulți tineri își doresc lase jobul actual și să deschidă un business. Frica de eșec, de instabilitate, de pierdere a jobului actual, de a valida sfaturile celor apropiați care le spun că nu ar fi bine. Toate aceste frici i-au făcut pe mulți tineri să nu încerce niciodată și să rămână cu acest regret. 

Frica de relații a destrămat multe cupluri și a contribuit la scăderea natalității în România.

Sunt câteva exemple din mii. 

După cum vedem, frica are efecte pozitive și negative. Cum putem să găsim un echilibru și să ne bucurăm de oportunitățile pe care ni le oferă viața? 

Important este ce simțim, dacă suntem pregătiți pentru ani de regrete sau suntem siguri că nu vom avea regrete pentru că am pierdut oportunități. 

Voi ce preferați?

 

01-2020
0 comentarii

0 comentarii