Experiment inedit de conectare a creierelor

 

Experiment inedit de conectare creierelor a trei persoane a fost realizat de către neurologi. Astfel că aceștia au reușit să conecteze creierele și să își împărtășească gândurile. V-ați imagina un astfel de experiment la scară largă? Nouă ne este greu să ne imaginăm așa ceva, ciudat și chiar sălbatic…

Cercetătorii afirmă că această conexiune funcționează printr-o combinație de electrocefalograme (EEG), pentru înregistrarea impulsurilor electrice care indică activitatea creierului și a stimulării magnetice transcraniene (TMS), unde neuronii sunt stimulați folosind câmpuri magnetice.

Acest experiment a fost numit BrainNet și ar putea fi folosit pentru a conecta mai multe minți împreună, chiar și pe web.

Neurologii au încheiat cu succes o conexiune a creierului în trei direcții pentru a permite celor trei oameni să-și împărtășească gândurile - și, în acest caz, să joace un joc în stil Tetris.

Echipa crede că acest experiment sălbatic ar putea fi extins pentru a conecta întreaga rețea de oameni a Palnetei, și da, lucrul acesta este la fel de ciudat precum sună și acest experiment.

Să devină aceasta o nouă metodă de comunicare? Sau este doar un experiment care ar determina mai multe cunoștințe, informații despre modul în care creierul uman funcționează?

Din căutarile noastre, am aflat că oamenii de știință de la Universitatea Cornell consideră că BrainNet este prima interfață non-invazivă direct pentru rezolvarea problemelor colaborative. Practic, această interfață le permite subiecților să colaboreze și să rezolve sarcini, utilizând comunicarea direct cerebrală creier-creier.

În cadrul experimentului, cercetătorii au conectat două personae la electrozi EEG și le-au cerut să joace un joc în stil Tetris care implică căderi de blocuri. Trebuiau să decidă dacă fiecare bloc avea nevoie de rotire sau nu.

Se pare că această lucrare nu a fost încă evaluate de comunitatea neuroștiințifică și că nu reprezintă o conexiune pe deplin fiabilă. Dar oferă o perspectivă de domeniul fantasticii să ne putem lega gândurile între noi în viitor (practic resursele mintale) în abordarea și rezolvarea de probleme majore.

Echipa de cercetare susține că rezultatele acestui experiment oferă posibilitatea creării pe viitor a unor interfețe creier-la-creier, care să permit rezolvarea problemelor de cooperare de către oameni folosind o rețea social de creiere conectate.

Acest experiment ca și multe altele ne fac să spunem că dezvoltarea tehnologică înaintează cu viteza luminii.

Sursă:

www.interestingengineering.com/brainnet-is-the-worlds-first-non-invasive-brain-to-brain-interface

www.fluierul.ro

02-2019
0 comentarii

0 comentarii