Dor de Comedie, de Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie este locul unde râzi cu poftă timp de două ore, continui pe drum când îți aduci aminte scenele și mai râzi câteva zile atunci când povestești colegilor de birou, prietenilor sau familiei. Pentru că o să povestești. 

Teatrul din Centrul Vechi al Bucureștiului, adună cei mai iubiți actori din România, începând cu directorul George Mihaiță și continuând cu Horațiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Ștefan Bănică, Marius Florea Vizante, Dorina Chiriac, Mihai Bendeac, Emilia Popescu. 

Am fost la nouă piese la Teatrul de Comedie și am râs la ele cât am râs în total la toate filmele de comedie pe care le-am văzut în toată viața mea.  Jocul actorilor, punerea în scenă,  decorurile și munca din spate te fac să te întrebi de ce nu mergi mai des la teatru. 

Prima dată am fost la Teatrul de Comedie la 20 sau 21 de ani, la piesa Poker, de Adrian Lustig, o comedie fabuloasă, unde am avut parte de cel mai bun râs din viața mea. George Mihaiță, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan și Simona Stoicescu, te aduc într-un brutal cotidian, într-o interpretare de excepție. Replicile din piesă te vor urmări mulți ani, ca cele din B.D. Am urmărit aceasta piesă cu un grup de prieteni. Pentru că mi-a plăcut atât de mult, nu am putut să nu împărtășesc această piesă cu persoanele dragi. Așa că am fost cu mama și nașa mea iar peste ani nu am putut să nu merg și cu viitoarea soție. Am râs la fel de mult și faptul că am reținut replicile, înseamnă că am fost la o piesă despre  care se poate spune că a fost memorabilă.

Ulterior mai fost la Clinica, o piesă foarte bună despre nebunii care sunt de multe ori mai sănătoși ca cei care se consideră sănătoși. Femeia care și-a pierdut jartierele cu Horațiu Mălăele și George Mihaiță. A urmat Regizorul, piesă premiată la festivaluri internaționale, cu George Mihaiță și Ștefan Bănică ( chiar dacă mi-am dorit să îl văd cu Horațiu Mălăele). Elling cu Vizante, mi-a oferit o criză de râs ce mi-a adus febră musculară, piesa oferind cele mai multe râsete pe minut. ...Escu cu Vladimir Găitan, unde interpretare a fost minunată. Bani din Cer cu Bendeac, a fost o comedie grozavă, cu toate că nu m-am dus cu foarte mari așteptări. Am mai fost la Podul, o piesă despre sinucidere, care te face să râzi, dar te ancorează un pic în realitate. O Scrisoare pierdută cu Marcel Iureș, mi-a adus aminte de proba orală de la BAC, unde am interpretat şi eu la rândul meu rolurile, interpretare care mi-a crescut un pic nota 😉. 

Sper că v-am convins ca prima piesă de teatru pe care o să o vedeți după ridicarea restricțiilor sau prima din viața voastră, să fie la Teatrul de Comedie.  

"Între teatru şi comorile lumii aş alege teatrul"

Maria Filotti 

Foto: Nanna P.

05-2020
0 comentarii

0 comentarii