De ce să nu îndrăznim să fim cu adevarat unici, să fim diferiți ?!

”Orice ai face, fii diferit !” De ce să nu îndrăznim să fim cu adevărat unici, să fim diferiți?!

 

Societatea în care trăim este o mare de valori, idei, concepții, preconcepții, menite să ne ghideze drumul prin larg. Este mai simplu, mai ușor să alegem zona de confort (fac asta pentru că așa face toată lumea), dar dacă într-o zi ne-am trezi mai energici și mai încrezători în noi, am lua o foaie de hârtie, am împărți-o în două coloane și ne-am gândi să scriem, într-o coloană ”x” (un lucru pe care l-ai făcut pentru că ”așa trebuie”, ”așa a făcut și prietenul meu”…) și în celalaltă coloană ”y” (același lucru, dar cum ți-ai dori, cum ai visa tu să fie). Oare aceasta ar fi o variantă care să ne impulsioneze de a ieși din zona de ”mentalitate socială”, de ”așa trebuie, așa face și x, y, z” ?! Puțin probabil pentru că ieșirea din zona de confort înseamnă eforturi consistente de supraviețuire, înseamnă asumarea unor riscuri și am fi tentați să renunțăm pentru că am simți pericolul foarte aproape. Stați liniștiți, nu e niciun pericol.

A reuși să ne asumăm conștient alegerile și riscurilor, înseamnă că am început să avem curaj. Da, curaj de a ne trăi viața în felul nostru unic. Pentru că odată ce urmăm inima și nu turma, ne vom da seama că acesta este drumul spre împlinire (indiferent că este personală sau profesională). Știu, este greu și probabil ți se par niște blablabla-uri aceste cuvinte, dar te-ai întrebat vreodată că ceea ce fac milioane de oameni poate fi potrivit pentru ei, dar nu și pentru tine ?

Ai o afacere, vrei să o dezvolți, să obții câștiguri mai mari. Dacă ai face ceea ce fac și concurenții tăi din domeniu, ce te-ar face pe tine altfel încât să atragi mai mulți clienți ?

Probabil te afli într-o continuă rostogolire să descoperi modalități prin care să îți dezvolți business-ul, dar totuși bați pasul pe loc… De ce ? Ai ales să faci ceea ce fac cu toții, calea mai simplă, sigură. Ți-ai refuzat șansa, oportunitatea de a alege propriul drum, de a ”evada” din ”siguranța conformismului”. Ai curaj să privești adânc în inima ta și ieși din zona de confort, doar așa vei întâni șansa de a îți împlini visul !

Nu îți fie teamă de provocări !

Nu îți fie teamă să riști !

Nu îți fie teamă să întrebi ”de ce” !

Nu îți fie teamă să îți croiești propria cale, să nu urmezi potecile bătătorite de alții”!

Ai curaj și deseană-ți propriul drum !

De ce să nu îndrăznim să fim cu adevarat unici, să fim diferiți ?!

Fii tu însuți, fii diferit !
02-2019
0 comentarii

0 comentarii