De ce renunță oamenii la vise dar nu renunță la fumat?

O să fac o comparație pe care mulți o să o urască, dar este o comparație pe care eu o iubesc. De ce renunță oamenii la relații fără luptă, de ce renunță la parteneriate fără o analiză, de ce renunță la vise, de ce renunță la principii, de ce renunță la obiectivele pe care tot ei le setează?

Dar de ce nu renunță la țigări, cafea, băutură sau alte vicii dăunătoare sănătătii şi timpului liber? Nu trebuie o analiză cost/beneficiu să își dea seama că nu prea sunt argumente pro. Ce se întâmplă cu ei, cu voința lor, de nu au aceeași putere când vine vorba de lucruri infinit mai utile, frumoase sau sănătoase? 

"Trebuie să-ți dorești să fii puternic. Altfel, nu vei ajunge așa niciodată", spunea Friedrich Nietzsche. 
Ajungem la o singură concluzie incredibil de tristă, aceea că nu își doresc la fel de mult. Își fac timp să fumeze, dar nu își fac timp să răspunda la un mesaj, să citească o frază, să dea un mail care să le aducă business. Pauza de cafea sau fumat există întotdeauna, dar de pauza pentru cei dragi nu am auzit niciodată. Au timp să se uite la telefon dar nu își fac timp să facă un plan de acțiune, să admire un lucru frumos sau să aibe acea idee care să le schimbe viața. Ne plângem că nu avem timp, dar când îl avem nu știm să îl utilizăm. 
Probabil că dacă ar fi trăit în zilele noastre, niciun inventator celebru, nu ar mai fi inventat ceva și nu ar mai fi ajuns celebru. 
Lăsați țigareta, lăsați telefonul și folosiți timpul pentru a construi lucruri, pentru a construi relații sau pentru a vă bucura de ce aveți.

O bună parte din lucrurile acestea, nu le facem nici noi, dar am făcut primul pas spre vindecare 😉.

07-2019
0 comentarii

0 comentarii