Afacerile sunt organisme vii, iar viteza de schimbare a ceea ce ne încojoară crește de la minut la minut. În acest context cum poți să îți transformi afacerea într-un brand?
Fiecare schimbare, fiecare descoperire îți poate influența tot parcursul. Chiar dacă este imposibil de găsit și asimilat toate informațiile de care ai nevoie pentru dezvoltarea business-ului, nu trebuie să pierzi din vedere fundamentul, elementele de bază și să te asiguri că ele există. Ne referim aici la brand, identitate vizuală, logo, promovare, sunt patru dintre cele mai importante elemente în construcția credibilității și vizibilității în mediul de business și printre consumatori.
Prin Brand înțelegem procesul prin care managerii încearcă să întipărească în rândul consumatorilor anumite atitudini, atribute, sentimente, emoții care le deosebește compania/întreprinderea de cea a concurenților.
Este necesar să diferențiem totuși brandul de logo. Brandul ajută la identificarea rapidă a produselor și serviciilor oferite de o întreprindere, face diferența în fața concurenței, creează legătura cu clienții.
Ți se pare greu ca afacerea ta să devină un brand? Gândește-te la băutura carbogazoasă coca-cola, produsul în sine este simplu, însă modalitățile prin care compania și-a creat identitatea vizuală, elementele, instrumentele folosite de promovare au condus la brand-ul existent astăzi. Așa că totul depinde cum modelăm instrumentele în acord cu specificul activității pentru a deveni un brand.
În primul și în primul rând, cum îți construiești identitatea vizuală? Identitatea vizuală se construiește din elemente care au aceleași direcții, orientări pentru crearea unei imagini clare și concise pe toate materialele interne și externe. Pentru aceasta ai nevoie de logo, cărți de vizită, foi cu antet, plicuri, pliante, broșuri, cărți, web-site, imprimări pe diferite materiale (pixuri, tricouri, agende, etc.), video-uri sau alte forme de comunicare vizuală, auditivă. Toate acestea îți sunt necesare pentru a construi o afacere de încredere (știm cu toții că noi toți consumăm produse și cumpărăm servicii care emană încredere) și pentru a stabili o relație cu clienții care să se fidelizeze în timp. Prima impresie contează, nu? Noi spunem că da!
Logo-ul joacă un rol foarte important în procesul de creare a identității vizuale pentru afacerea ta. Întrega imagine a afacerii este reprezentată de acele instrumente grafice care alcătuiesc logo-ul.
Dar cum îți pot crește aceste elemente afacerea? Vă amintim de un test neuroimagistic realizat de doctrorul McClure (probabil că ai citit la un moment dat despre el), în care la o degustare oarbă, peste 50% dintre respondenți au preferat Pepsi, iar când au fost puși să aleagă dintre acest produs și Coca-Cola, putând să aleagă, peste 70% au preferat-o pe cea din urmă. De ce? Pentru că există creat un brand prin care oamenilor le-a fost întipărită relația de încredere față de produs.
Indiferent de domeniul de activitate, afacerea necesită diversitate și creativitate constantă. Nu te întrebăm dacă vrei să crești numărul clienților, dar te întrebăm vrei ca afacerea ta să fie un brand? Echipa Conexiuni Urbane te sprijină și te ajută să identifici foarte bine publicul targetat căruia se adresează afacerea ta, îți creează identitatea vizuală incluzând crearea logo-ului (fie pornind de la idea ta, fie venim noi cu idei), cărți de vizită, foi cu antet și orice alte materiale dorești și nu în ultimul rând îți promovăm afacerea prin intermediul platformei de business conexiuni urbane şi prin crearea de reclame și conținut pe rețelele de socializare. Mai mult chiar, ne ocupă și de dezvoltarea paginii afacerii tale pe rețelele de socializare.
Conexiuni Urbane îți oferă diversitate, creativitate, înțelegerea nevoilor clienților tăi, creșterea nivelului de încredere și vizibilitate al afacerii, produselor și serviciilor tale, precum și creșterea awareness-ului clienților.
Personalizarea contează!
Intră în contact cu specialiștii Conexiuni Urbane și începe procesul de construcție și transformare a afacerii tale într-un brand!
Te-ar mai putea interesa:
Reclama este sufletul comerțului