Cum începem o afacere?

Simplu, cu un plan bun de afaceri SCRIS.

Fie că este vorba de a oferi direcții sau de a atrage investitori, un plan de afaceri se impune. Acesta este un document scris care descrie strategia de marketing si natura afacerii voastre. Planul de afacere vă ajută să vă conduceți business-ul, vă ghidează în fiecare etapă de inițiere și gestionare a afacerii voastre. Îl veți utiliza ca o foaie de parcurs pentru a vă dezvolta și structura compania.Un plan bun de afacere vă poate ajuta să obțineți finanțare sau să vă aducă parteneri noi de afacere. Investitorii doresc să se simtă încrezători că vor vedea un câștig al investiției lor. 

Pentru a scrie unul este important să vă cunoașteți afacerea, produsul, piața, dar cel mai important concurența.

Creați-vă un profil al afacerii care să includă descrierea business-ului, serviciile pe care le puteți oferi, modul în care puteți rezolva o problemă, dar și ceea ce face ca afacerea voastră să fie unică. Planul vostru de afaceri este instrumentul pe care îl veți folosi pentru a convinge oamenii să lucreze cu voi și să investească în companie.

Indiferent că vreți să împărtășiți planul cu un investitor, sau doar vreți să fie un ghid pentru voi, acesta trebuie construit corect, pentru că o să vă ajute să vă porniți și creșteți afacerea.

 “Afacerile au doar două funcții: marketing și inovație.” – Peter Drucker

03-2019
0 comentarii

0 comentarii