Stiri Principale

Un zâmbet sănătos, cartea ta de vizită! Asta am învățat astăzi de la Dr. Laura Ioana Mircea, medic stomatolog de noua generație

Un zâmbet sănătos, cartea ta de vizită! Asta am învățat astăzi de la Dr. Laura Ioana Mircea, medic stomatolog de noua generație

Astăzi, echipa Conexiuni Urbane a cunoscut o tânără entuziastă, optimistă și încrezătoare într-o lume mai bună. Dr. Laura Ioana Mircea, una dintre cele mai puternice persoane pe care le-am cunoscut, ne-a fermecat din prima clipă când ne-a povestit că la vârsta de 10 ani a intrat împreună cu mama ei într-o secție medicală, iar ea a fost atât de curioasă să afle mai multe despre corpul omenesc fără nici cea mai mică teamă, ci doar cu o mare dorință de a afla cât mai multe și de a putea descoperi misterele anatomiei umane. Laura are o pasiune pe care a transformat-o într-o vocație și profesie, anume dependența de zâmbete.

Fără nicio teama, vă invităm să o cunoașteți pe Dr. Laura Ioana Mircea, tânăr medic stomatolog, care vă poate readuce zâmbetul, doar pășind cu încredere.

  • Povesteşte-ne puţin despre tine. Cu ce te ocupi în momentul de față?

Sunt medic stomatolog, am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București în anul 2016 și de atunci practic această meserie cu pasiune și dorință de a mă perfecționa în fiecare zi.

  • Să privim în trecut și să ne amintim care au fost primii pași în cariera ta/cum ți-a venit ideea.

Primii pași în carieră au fost chiar de la varsta de 10 ani când împreună cu mama mea am însoțit-o la locul de muncă, ea lucrând în domeniul medical și am ajuns la secția de anatomie. În mod normal un copil ar fi fost speriat de niște cadavre pe care studenții le explorau cu atenție, nu și în cazul meu, eu am intrebat mai multe și am rămas fascinată de misterele corpului omenesc. Cumva, cred că aici a avut loc primul meu contact cu medicina și mi-a rămas întipărită în suflet. Decizia de a urma cursurile Facultății de Stomatologie a venit din atenția mea la detalii și din faptul că întodeauna am avut o slabiciune pentru zambetele frumoase, eu zâmbind la rându-mi aproape tot timpul. :)

  • Ne poţi descrie pe scurt, ce faci în acest moment?

Sunt medic colaborator în cadrul clinicii Life Dental Spa practicând îndeosebi tratamente stomatologice minim-invazive cu ajutorul laserului dentar.

  • Care a fost cel mai mare eșec în activitate, dar și cea mai mare realizare?

Nu pot spune că a existat cel mai mare eșec dar ceea ce pot spune este că nu a fost ușor. Nu îți pune nimeni bani în traistă după ce ai terminat facultatea și nici pacienții nu stau la coadă la ușă ta. Totul se dobândește cu multă răbdare și încredere ca mâine va fi mai bine. Cea mai mare realizare a fost când am ajuns să lucrez la un nivel pe care mulți doar îl visează. Stomatologia modernă, tratamentele cu laser sunt încă un domeniu slab explorat în România, dar practicat cu succes de foarte mulți ani în SUA. Această oportunitate a venit pentru mine ca o gură de aer de care aveam cea mai mare nevoie. Locul potrivit la momentul potrivit.

  • Care sunt cele mai mari provocări în domeniul în care activezi?

Cele mai mai provocări sunt în fiecare zi, comunicarea cu pacienții, educarea acestora spre conștientizarea importanței igienei dentare și a vizitei periodice la medicul stomatolog și mai ales convingerea spre a urma un tratament fără durere, mulți dintre aceștia fiind speriați de experiențe mai puțin plăcute din trecut la dentist.

  • Cum reusiți să încheiați noi parteneriate/să obțineți noi clienți? Care sunt metodele prin care vă promovați?

În acest domeniu principalul client este cel mulțumit care te recomandă mai departe. Păstrarea unei relații pe termen lung cu pacientul este cheia succesului către viitorii pacienți dar în același timp ne folosim și de mijloace de promovare online și echipa de marketing special pregătită pentru acest bussiness.

  • Lumea în care trăim se transformă rapid. Piața se schimbă, la fel și cerințele. Cum faceți să fiți mereu la zi cu toate tendințele?

În meseria noastră ori ești la curent cu tot ce este nou pe piață, participi la cursuri, congrese, simpozioane și înveți în fiecare zi ori te plafonezi și rămâi la un nivel mediocru. Este un domeniu extrem de complex și trebuie explorat la maxim în fiecare zi pentru a fi cât mai de folos pacienților și evoluția atât pe plan profesional cât și pe plan personal.

  • Ce înseamnă să fii un tânăr antreprenor în România la ora actuală și ce sfat aveți pentru cei care vor sa își deschidă un business?

Există perioade în care volumul de muncă este foarte mare și întradevăr timpul liber se diminuează dar cu puțină organizare există mereu soluții. O echipă pe care te poți baza atunci când tu nu poți merge la muncă este ceea ce orice afacere are nevoie fără doar și poate. 

  • Care este cea mai mare problemă a mediului de afaceri de la noi?

Cea mai mare problemă a mediului de afacere la noi ? Lipsa motivației reale, organizare adecvată și un mindset bine stabilit pentru care să fii dispus să muncești. În fiecare zi, până vei reuși.

  • Care este motto-ul după care-ţi ghidezi viaţa?          

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.

Laura Ioana Mircea ne îndeamnă să fim schimbarea pe vrem să o vedem în lume, iar noi vă invităm să meditați la următoarea epigramă, în speranța ca teama de medici stomalogi, freze, laser și alte minunății folosite de ei, să se evapore și să acaparați privirile cu zâmbetele voastre...

”Doctorul, la zâmbetul unei doamne

Când vă văd zâmbind îmi vine

Ca să vă invit la mine.

Mă flataţi şi chiar insist.

Doamnă, ştiţi, eu sunt... dentist.” (Petre Gigea Gorun)