Consolidați o parte din istorie!
De când ne-am transformat cu toții în fotografi amatori (mulți cu pretenții de fotografi profesioniști), am descoperit mii de case superbe din București, cu locații grozave și arhitectură superbă.
Din păcate, cele mai multe dintre ele se află în stare avansată de degradare, zecile sau sutele de ani, lăsând urme vizibile peste fațadele lor. Multe dintre case ne-ar povesti (dacă ar putea), pe lângă povestile lor, încărcate de frumos sau urât, cum au ajuns în această stare.
Mai jos încercăm să vorbim un pic de reabilitarea, modernizarea sau consolidarea lor, mai ales a celor care sunt încadrate ca monument istoric.
În cazul unor cladiri cu importantă istorică trebuie păstrată forma, dimensiunea și materialele folosite în construcția originala. O consolidare la o casă sau o clădire istorică presupune refacerea zidului crăpat, injectarea fisurilor, introducerea de mortar în perete.
Din 2016, administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.
În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari.
De asemenea, autorităţile publice locale pot prelua parţial sau integral aceste cheltuieli dacă respectivele clădiri sunt în „zone protejate şi în zone de protecţie a monumentelor istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial”
Merită orice efort din partea actualilor proprietari, care își vor recupera investiția, deoarece casele vechi cu importanță istorică, sunt ca vinul, cu cât sunt mai vechi, sunt mai valoroase. Pentru municipalitate, importanța este dublă, deoarece pe lângă beneficiile materiale care derivă din turism și poate exploatarea lor (transformarea în restaurante, cafenele, muzee în circuitul turistic), un oraș trebuie să se gândească la siguranță, fațadele reprezentând un real pericol și estetica, vizualul fiind foarte important în turism și business.
Așteptăm vremurile când toate aceste clădiri vor sta mândre, conștiente de importanța lor istorică și de cunoștințele istorice pe care le-au dobândit.

- World
- O zi din viața de agent imobiliar în #București
- Reclama este sufletul comerțului
- Conexiuni Urbane HOHOHO!
- Cum să îți transformi afacerea într-un brand
- Vu's Rooftop - cină la ÎNĂLȚIME
- Când vizionarii văd business-ul chiar și în RUINE
- Când investitorii pun umărul la reconstrucție
- SUTE de MII de FIRME mici au nevoie de ajutor!
- Centrul Vechi, sufletul Bucureștiului?
- Când investițiile sprijină renașterea Bucureștiului
- Ședințele în aer liber și performanța
- Tinerii să învețe să își conducă propria persoană, înainte să își dorească să conducă afaceri sau echipe!
- Cum să îți credibilizezi afacerea?
- Provocările creșterii unei afaceri și cum să te reinventezi de fiecare dată
- Liderii de mâine
- Lecție de ANTREPRENORIAT
- Am ceea ce trebuie ca să devin antreprenor?
- Care este ingredientul unei afaceri de succes?
- Cum începem o afacere?
- Politica și afacerile ...
- Nu există FEEDBACK pozitiv sau negativ
- Așteaptă 1000 la ușă să îți ia locul
- Soluția pe timp de criză pentru cei din marketing online, marketingul afiliat
- Consultanța financiar-bancară la un al nivel
- Revoluționarea pieței imobiliare din România. Se lansează aplicația Zoomo
- Ce faci când vrei să vinzi o casă în București? îl contactezi pe Marion Stanca
- Creditarea în 2021
- Atingerea obiectivelor cu tehnica unui copil de 3 ani
0 comentarii