Stațiunea Amara- Perla Bărăganului uitată de lume
Stațiunea Amara- Perla Bărăganului uitată de lume
#DescoperaRomania #RedescoperaRomania
Ultimele luni au reprezentat o perioadă în care am meditat mult asupra a tot ceea ce ne înconjoară, ritmul de viață și toată viața ne-a fost dată peste cap. E momentul să învățăm ceva din această experiență la care am fost supuși. În ultima perioadă căutam călătorii, vacanțe în destinații care mai de care, cu cât erau parcă mai departe de România cu atât parcă ne atrăgeau mai mult, dar mereu și mereu scoateam din lista de căutai orice ținea de țara noastră. Însă, nicio clipă nu ne gândeam câte locuri nu doar frumoase, dar și benefice asupra sănătății noastre ne oferă România.
Cu siguranță ați auzit, dar nu v-ați gândit să plănuiți o mini vacanță într-un loc care ne oferă nu doar relaxare, ci este o adevărată oază de sănătate. Suntem tineri, ne place distracția, zgomotul, viața de noapte, dar parca din când în când putem să ne oprim măcar pentru scurt timp.
Noi credem că România este o destinație perfectă pentru vacanță. România merită descoperită, merită redescoperită.
Fiecare vacanță în România va face ca investițiile să crească și să depășească destinațiile turistice după care râvneam până mai lunile trecute.
Vă invităm să redescoperiți România și tot ceea ce ne oferă. Vă invităm să redescoperiți stațiunile (uitate de lume demult) cum ar fi Stațiunea Amara. Cunoscută odinioară ca Perla Bărăganului, astăzi este împietrită, deși este o oază de sănătate. Aici, se făceau tratamente cu nămol sapropelic din Lacul Amara, care alinau durerile reumatice degenetative (spondiloza, artroza, poliartroza), a bolilor reumatice inflamatorii (reumatismul inflamator), bolile ginecologice (mertosalpingita cronica, insuficienta ovariana, sterilitate secundara) dar si a disfunctiilor asociate (dermatologice, endocrine). Chiar dacă astăzi stațiunea nu mai oferă luxul de altădată, merită să o cunoaștem și să aflăm beneficiile pe care natura din acest loc le are.
Localitatea Amara a fost atestată documentar în timpul domnitorului Matei Basarab. Stațiunea oferă o plajă amenajată pe malul Lacului Amara, precum și spații pentru băi calde și aplicări de nămol cu apă din lacul Amara. Acesta are o lungime de 4 km, este alimentat cu ape siroire care spală eflorescentele produse la suprafața rocilor din Câmpia Română de către apele încărcate în săruri. Apa din Lacul Amara are un gust amar și sărat datorită sulfatului de magneziu și sulfatului de sodium. Lacul Amara are un conținut ridicat de sulfat, clorură de sodiu și de magneziu, iar perla lacului este reprezentată de nămolul sapropelic care conține săruri anorganice și substanțe organice. Locul este perfect pentru băi și împachetări cu nămol calde sau reci, cură internă de apă minerală, hidroterapie, electroterapie, aerohelioterapie.
De asemenea, în această zonă puteți vizita Muzeul Județean Slobozia unde veți regăsi colecții de arheologie, artă plastică, istorie, artă populară; Biserica Sfinții Voievozi- mănăstirea ce are o istorie încă din 1628; Piscul Crăsani unde vedeți vestigii geto-dacice din secolul IV î.Hr.; Muzeul sătesc de etnografie din comuna Ioan Roată; Mănăstirea din comuna Balaciu, ctitorită de domnitorul Dimitrie Ghica II; Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Slobozia; Muzeul Agriculturii din Slobozia; Parcul Dendrologic; Monumentul de la Adaclisi; plimbări cu vaporul pe Dunăre și canalele Insulei Mari a Brăilei, precum și Pivnițele stațiunii viniticole Murfatlar.
Beneficiile oferite de natură la Amara au fost cunoscute, cercetate și recunoscute astfel încât dispunem de o gamă de produse omologate ce valorifică bioergetic nămolul sapropelic, de care putem să ne bucurăm fie prin vizitarea Stațiunii, fie chiar acasă.
Vă invităm să #redescoperitiRomania!
Foto: https://amara-parc.ro/

- World
- O zi din viața de agent imobiliar în #București
- Reclama este sufletul comerțului
- Conexiuni Urbane HOHOHO!
- Cum să îți transformi afacerea într-un brand
- Vu's Rooftop - cină la ÎNĂLȚIME
- Când vizionarii văd business-ul chiar și în RUINE
- Când investitorii pun umărul la reconstrucție
- SUTE de MII de FIRME mici au nevoie de ajutor!
- Centrul Vechi, sufletul Bucureștiului?
- Când investițiile sprijină renașterea Bucureștiului
- Ședințele în aer liber și performanța
- Tinerii să învețe să își conducă propria persoană, înainte să își dorească să conducă afaceri sau echipe!
- Cum să îți credibilizezi afacerea?
- Provocările creșterii unei afaceri și cum să te reinventezi de fiecare dată
- Liderii de mâine
- Lecție de ANTREPRENORIAT
- Am ceea ce trebuie ca să devin antreprenor?
- Care este ingredientul unei afaceri de succes?
- Cum începem o afacere?
- Politica și afacerile ...
- Nu există FEEDBACK pozitiv sau negativ
- Așteaptă 1000 la ușă să îți ia locul
- Soluția pe timp de criză pentru cei din marketing online, marketingul afiliat
- Consultanța financiar-bancară la un al nivel
- Revoluționarea pieței imobiliare din România. Se lansează aplicația Zoomo
- Ce faci când vrei să vinzi o casă în București? îl contactezi pe Marion Stanca
- Creditarea în 2021
- Atingerea obiectivelor cu tehnica unui copil de 3 ani
0 comentarii