Comoditatea și atingerea obiectivelor, ANTAGONICE

"Cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge!";
"Cel care nu râde de dimineață, nu râde nici la prânz";
"Nu-ți fie frica să mergi incet, fie-ți frica să stai pe loc";
"În viață când urci e greu, dar când ajungi priveliștea e uimitoare".

Sunt 4 dintre cele 6.000.000 de proverebe care ne spun același lucru. Vedem pe paginile de socializare milioane de citate, alte milioane de citate la pozele postate, oameni care își tatueaza aceste citate pe diferite părți ale corpului.

Ce îi oprește pe majoritatea să le și pună în aplicare? 

Comoditatea = Atitudine învechită, lipsită de efort, față de muncă,  conform DEX.

Din păcate acesta este răspunsul. Suntem comozi. Vrem mult, avem pârghii, dar când să ne apucăm "ne întoarcem pe partea cealaltă". 

Să ne propunem un exercițiu de imaginație. Să ne imaginăm că iubim tot ceea ce facem și că luam fiecare mic lucru pe care îl aven de făcut, ca pe un mic obiectiv, ca pe o provocare, pe care abia așteptăm să le finalizam. La final să ne bucurăm de faptul că a ieșit bine și că am realizat încă un lucru făcut de mână noastră, care a contribuit la puzzle-ul zilnic (care este ziua în curs), și am mai câștigat un pic de experiență. O să ne trezim la sfârșitul zilei un pic mai fericiți, fericire dată de satisfacția lucrului bine făcut. O să ne mai trezim cu un sentiment, emoția pentru un nou început ( ziua de mâine), setarea noilor obiective și nerăbdarea pentru a le finaliza cu succes. 

O să vedeți cum vă treziți cu un tonus mai bun deoarece o să realizați că fiecare obiectiv realizat din ziua respectivă, o să vă duca mai aproape de obiectivul principal, care poate fi creșterea în carieră, creșterea financiară sau pur și simplu că nu ați trecut prin viață "ca gâsca prin apă ". 

Fericirea este în lucruri mărunte, dar depinde de noi să vrem să le descoperim. 

Și pentru noi era mai simplu ca în loc să scriem acest articol, să mai dormim un pic. Duminică este și pentru noi 😋

 

04-2019
1 comentariu

1 comentariu

FOARTE interesant, dar și FOARTE adevarat 👏 Omul are multe de învățat, în viața lui, nu mulți realizează asta.
14 Apr 2019 12:14 pm