Cea mai mare bibliotecă din țară- Biblioteca Națională a României

Cea mai mare bibliotecă din țară- Biblioteca Națională a României 

Pasionați de cărți și istorie, am poposit, bineînțeles și la Biblioteca Națională a României, situată pe Bulevardul Unirii. 

Începuturile Bibliotecii Naționale a României își are originile într-una dintre cele mai vechi și reprezentative biblioteci din țară, respectiv Biblioteca Colegiului Sf. Sava din București. În anul 1838 au fost deschise colecțiile sale către publicul larg, peste 1000 volume de carte franțuzească. 

De-a lungul timpului a cunoscut diverse denumiri, Biblioteca Națională sau Biblioteca Centrală. Din 1864 și până în anul 1901 a păstrat denumirea de Biblioteca Centrală a Statului, moment în care colecțiile sale au fost transferate către Biblioteca Academiei Române, care primește și statutul de bibliotecă națională. Iar după prăbușirea comunismului, în anul 1990, Biblioteca Centrală de Stat devine Biblioteca Națională a României. 

Locația din Bulevardul Unirii te uimește prin armonia deplină în care vechiul se contopește cu modernul; fațada bibliotecii proiectată încă din 1990 transpare ușor deformat prin fațada de sticlă modernă. Iar atriumul de peste 30 de metri înălțime este imposibil să nu te impresioneze. 

Este imposibil să treci prin zonă fără să observi impozanta clădire înaltă de 7 etaje supraterane și 2 subterane, construită din sticlă. 

Iar dacă după o vizită la Biblioteca Națională a României, dorești să dezbați cu prietenii ideile regăsite printre rafturile bibliotecii, la nici 2 pași vei găsi terase cochete pe malul Dâmboviței- seara, apusul se vede magnific din această zonă ;-)

În imediata apropiere se află centrul comercial Unirea Shopping Centre, așa că putem avea o zi perfectă- lectură și shopping :-), iar seara să petrecem în unul dintre pub-urile din Centrul Vechi. 

O zonă plină în care istoria și cultura se combină armonios cu modernul, distracția și relaxarea. București, orașul complex în care gusturile fiecăruia sunt satisfăcute pe deplin. 

 

Sursă text: www.bibnat.ro

Foto: Silvia'Photography

 

 

02-2020
0 comentarii

0 comentarii