Cazinoul din Constanța, comoara de la malul mării

Cazinoul din Constanța, o construcție impunătoare, frumoasă, plină de istorie ce prin personificare, ai putea spune că solicită respect. Este una dintre cele mai cunoscute construcții din România. 

În zona în care se află astăzi, între 1880-1902, a fost o construcție de lemn, un loc pentru spectacole de teatru sau baluri, destinat socializării. 
Din 1941 a devenit gazdă pentru trupele germane care au fost cazate în locație. În al doilea război mondial, Cazinoul a suferit de pe urma bombardamentelor şi a fost renovat în anul 1951 cu ajutorul deţinuţilor politici.

Cazinoul din Constanța a fost construit între 1904-1910 la iniţiativa regelui Carol l de către un arhitect de origine franceză, Daniel Renard care renunță la principiile stilului românesc, așa cum a fost proiectul inițial și pentru stilul Art Nouveau . Cladirea este finalizată în 1910, când este și inaugurată.
În acest moment se află într-un amplu proces de consolidare și modernizare. 

Foto: Dana Ștefănescu 

05-2020
1 comentariu

1 comentariu

I sfârșit! De ce a fost nevoie de atâta timp? Oricum ma bucur enorm ca această bijuterie își va relua înfățișarea de odinioară!😍😍😍🤗🤗🤗
31 May 2020 10:31 am