Castelul Corvinilor din Hunedoara. Basm în realitate

Probabil unul dintre cele mai frumoase castele din lume, Castelul Corvinilor din Hunedoara, merită vizitat cel puțin o dată în viață. 

Castelul Corvinilor din Hunedoara se poate considera că datează din anul 1446, când a fost începută construcția din ordinul lui Ioan de Hunedoara (în maghiară: Hunyadi János, română: Iancu sau Ioan de Hunedoara) care a dorit să transforme vechea fortificație constrută de Carol I al Ungariei. Castelul a fost dat inițial tatălui lui Iancu de Hunedoara în 1409, Voicu (Vajk), de către Sigismund, rege al Ungariei, pentru serviciile aduse. 

În anul 1446 Iancu de Hunedoara a fost de asemenea ales ca guvernator-regent al regatului Ungariei de către Dietă. 

Castelul a fost construit în principal în stil gotic, dar are și elemente arhitecturale în stil renascentist. Castelul are turnuri de apărare înalte și puternice, și o curte interiorară la care se ajungea printr-un pod care se putea ridica. 

Fiind una dintre cele mai importante proprietăți ale lui Ioan de Hunedoara, castelul a suferit unele transformări în timpul domniei sale. A devenit o locuință somptuoasaă, nu doar un punct strategic fortificat. Odată cu trecerea anilor, proprietarii castelului i-au modificat înfățișarea, adăugând turnuri, holuri, săli și camere de oaspeți.
Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România.

Foto: Cătălin Frincu
Sursa: Info Transilvania și Wikipedia 

06-2019
0 comentarii

0 comentarii