Când? De ce? Cum? De ce nu? Ai sunat? Cum vine? Cum faci? A plecat? Când a spus că termină? Și de ce are nevoie? Cu ce vine? La ce ora? Cum face?
Sunt doar câteva dintre întrebările pe care copiii noștri ni le pun atunci când vor să descopere ceva sau să se asigure că primesc ce își doresc.
Recunosc că sunt un mic maniac și aplic această tehnică de foarte mulți ani cu cei cu care fac echipă. Nu este doar o metodă de control, dar este un excelent instrument de măsurare a capacității noastre de a da un termen realist și de a te asigura că se atinge obiectivul. Să luăm un exemplu. Dăm cuiva următorul task : să organizeze un eveniment de business, cu participarea a 5 speakeri din 5 domenii diferite, o audiență de cel puțin 30 de persoane și maxim 50, într-o sală a companiei. Termen limită pentru confirmare este de 3 zile. Ce facem? Acordăm credit colegului sau solicităm informare zilnică? Eu o să folosesc mereu tehnică copilului meu.
Pun foarte multe întrebări la care colgul meu este obligat să răspundă. Ai sunat? Au confirmat? Ce au spus ( pentru a verifica cât de puternic este angajamentul)? Avem soluție de backup în caz că infirmă cineva pe ultima sută de metri? Sala este pregătită? Infrastructura audio-video este pregătită? Ai făcut probă? Cum a ieșit proba? Scaunele și mesele sunt pregătite ? Protocol avem? De unde? Când ar trebui să vină ? Ai trimis invitații pentru audiență? Câte? Câți au confirmat? Dacă nu ai minimul de participanți confirmat, ce faci? Programul este finalizat? Mapele de prezentare? Meeter greeter avem? Cine se ocupă de materiale foto/video? Etc.
Este necesar să punem aceste întrebări? Poate nu, pentru că sunt s-a ocupat de tot, dar așa ne asigurăm că cel puțin la aceste întrebări, dacă nu avem un răspuns pe loc, îl avem până la începerea evenimentului, ne asigurăm că este ancorat în realitate și termenii oferiți sunt fundamentați și nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Este enervant? Poate, dar cel mai important lucru este finalitatea! Așa În final, tu cu colegii tăi, ați organizat un eveniment de succes și succesul este al tuturor.
Copiii obțin în majoritatea cazurilor, ce își doresc ;).