Am fost cu trenul din București spre Valea Prahovei. Mai mergem?

Cu copii sau fără, să stai în trafic 8 sau 10 ore pentru 3 ore de aer de munte, nu este foarte eficient ( chiar dacă merită),ca să nu spun că este un coșmar. 
Am vrut să merg să "mă dau cu placa", doar pentru câteva ore, pe pârtia Kalinderu din Bușteni. Planul inițial a fost să merg cu mașina, dar când am fost anunțat de către "hărți" că fac 7 ore dus întors, am zis să verific o alternativă, de care auzisem în copilărie 😄... trenul. Am intrat destul de circumspect pe pagina CFR, unde a durat două minute cu tot cu plată, să aleg cele mai bune variante de călătorie dus-întors. Tren la ora 9.55 din Gară de Nord, care ajunge la 12 fără 15 și întoarcere din Bușteni de la ora 15.14 cu sosire la (țineți-vă bine), 16.50 în Gară de Nord. În total, 3 ore și un pic pentru o călătorie dus întors, care mi-ar fi luat atât din viața doar pentru dus sau întors cu varianta auto. 50 de lei clasa I pentru dus și 34 de lei pentru întors cu clasa a II- a.
Cum îmi era frică de trafic, după ce l-am lăsat pe cel mic la cea mai tare grădiniță ( mamaia ), am luat o pereche de mănuși, portofelul, un mini dezinfectant, două măști( 😷), și încărcătorul ( foarte optimist că ar exista și prize), respectiv kitul de plecat pe munte și am plecat mai devreme, ajungând la 9.30 la Gara de Nord. Am intrat printre aceiași taximetriști care erau când am plecat la Bușteni acum 20 de ani ( la 14 ani), am luat o cafea la 5 lei, un suc și m-am îndreptat spre linii, pe culoarul ce m-a fascinat de mic. Am ajuns aproape de peron, unde atmosfera era apropiată de ce îmi aduc aminte. Agitație, același sunet premergător anunțurilor și mulți comercianți. Pe peron, toată lumea se uita ciudat la mine, pentru că nu aveam bagaje și pentru ( cred ), că eram îmbarcat ca omul zăpezilor, afară fiind de la ora 10, în jur de 14 grade. Pentru că soțiile au mereu dreptate (😉), trenul a întârziat vreo 15 minute, dând satisfacție, soției mele, care a râs de mine când am spus că mă duc cu trenul. Am urcat în tren, m-am așezat la locul meu și... am băgat încărcătorul în priza, da... are priză.  A plecat trenul, cu 50% din capacitate, trenul având ca destinație finală,  Sibiu. Vorbind cu soția la telefon și lăudând condițiile, curățenia și chiar comparând un pic cu trenul din Bruxelles, ceva mă trage repede din nou în București. Era un cerșetor, care făcea rondul de la ora 9, cam fără succes. A pornit. Trecem pe lângă viitorul stadion Giulești, ce mi-a trezit nostalgia unui meci Rapid - Steaua, jucat pe fostul Giulești, apoi pe lângă vagoanele "muzeu" de pe șine și deja suntem la Buftea. Am vorbit la telefon, m-am uitat serial pe Netflix, m-am uitat un pic cu satisfacție la cei care mergeau pe DN1 și am ajuns la Ploiești. Aici vine "nașul", care mă întreabă politicos de bilet, îi arat că am luat online, confirmă cu numele și pleacă. În tren este liniște, oamenii sunt civilizați, poarta mască ( pe nas sau un pic sub ).

De la Breaza nu m-am mai uitat la serial, am vrut să admir priveliștea, așa cum din scaunul de șofer, nu prea puteam. Trenul ajunge în Sinaia, acolo mă dau un pic jos, pentru a lua un pic de aer de munte și să admir celebra gară. Ajungem la Bușteni la ora la care trebuia să ajungem, așa că o sun pe soție să îi spun că nu a întârziat ( sic). Am mers la pârtie pe jos (un km), gândindu-mă cu groaza că trebuie să merg pe jos și la întoarcere, dar cu câteva coborâri de pe pârtie la activ. Nu a fost foarte rău, totuși la vale este mai ușor 😄. La 15.14 am urcat în tren, unde clasa a II-a a fost mai ceva decât clasa I. Trenul a ajuns la ora precizată și la 17.30, eram deja acasă. Am ieșit printre aceiași taximetriști, dar și cu un bilet la loto, pentru că mi-a ieșit în cale agenția din gară și nu am putut să nu o iau ca pe un semn 😂.
În concluzie, pot spune că a fost o alegere bună, voi mai merge cu trenul, poate chiar și cu cel mic.

P.s. nu mi-a ieșit decât un număr la loto, de aceea am publicat articolul. 

03-2021
2 comentarii

2 comentarii

Frumos și optimist articolul.
09 Mar 2021 11:07 am
Este un nou inceput. Bravo ție data viitoare să-l luați și pe cel mic. Este f important sa învețe să meargă cu trenul.
09 Mar 2021 4:54 pm