127 zile din aventura Conexiuni Urbane 2019

127 zile din aventura Conexiuni Urbane 2019

În prima zi a acestei luni v-am promis o retrospectivă a primelor 4 luni pentru Conexiuni Urbane, proiectul nostru de suflet. Și noi nu promitem dacă nu putem face așa că ne ținem de cuvânt!

Așa cum bine știți, proiectul Conexiuni Urbane a luat naștere în anul 2018, dar anul 2019 a început pentru noi cu mirosul de pucioasă de la artificiile și petardele legale sau ilegale simțite puternic în aer și cu o noapte anterioară plină de distracție, mâncare, băutură, dar și rezoluții, regrete, superstiții și mult zgomot. Însă nouă ne plac provocările așa că chiar în prima zi din an, pe 1 ianuarie 2019 am început planul pentru că ce sens are să avem rezoluții și să ne fixăm obiective dacă nu avem un plan, nu? Și astfel a început ”aventura lui 2019”, cu obiective pentru care deadline-ul final este 31 decembrie 2019 și cu 365 zile pentru a efectua toți pașii din plan. Ne părea așa îndepărtat atunci când spunea 31 decembrie, dar iata-ne în ziua 127 a acestui an și parcă toată această perioadă a trecut prea repede, însă frumos.

127 zile în care am trăit emoții de toate felurile de la dezorientare până la extaz. Sentimente pe care inerent vin, pleacă sau rămân în funcție de noi. Ceea ce pe noi ne-a bucurat cu toată ființa a fost că am reușit să lansăm secțiunea ”Povești de succes” și în fiecare lună să vă prezentăm povestea unui om care a avut curajul să pornească pe drumul de a avea propria afacere, oameni care nu s-au sfiit să ne spună despre atât despre temerile, gândurile lor, cât și despre cum au plecat de la o idee și au pus-o în practică.

Prima dată v-am prezentat-o pe Ilina Luiza Elena, care la doar 24 de ani a îmbinat iubirea pentru limba maternă cu pasiunea pentru web design și E-Commerce, pornind propriul business. O tânără care s-a aventurat în larga lume a afacerilor, ideea venindu-i citind o statistică a Comisiei Europene și pentru că nu a vrut să se oprească doar la scrierea și publicare unor articole. A înțeles că internaționalizarea este un proces normal și că orice companie trebuie să gândească global și să aibă un website multilingv pentru extinderea pe piețele globale dorite. De la Ilina Luiza Elena am învățat că viața trebuie trăită din plină și întotdeauna cu o gândire pozitivă. Bineînțeles, dacă nu ați reușit să-i citiți povestea, o puteți face aici: https://conexiuniurbane.ro/ilina-luiza-elena-o-tanara-de-24-de-ani-a-imbinat-iubirea-pentru-limba-materna-cu-pasiunea-pentru-web-design-si-e-commerce-intr-un-business-de-success/

Nu putem să vă descriem în cuvinte cât este de plăcut și minunat să vezi poveștile unor oameni care împărtășesc din experiențele și învățăturile lor pentru ca și alții să se lase inspirați în drumul pe care și-l croiește în viață, indiferent de natura sa. Poate nu vi s-a întâmplat, dar nouă da! Să trecem printr-un moment urât și din întâmplare (sau mai puțin pentru că nimic nu este o întâmplare și Dumnezeu mereu lucrează prin oameni) să întâlnim pe cineva care deși este un străin să reușească să ne transmită un vibe care să ne încarce cu putere și voință și să ne dea o stare de bine fără nicio explicație logică. Dar care te determină să fii în fiecare zi o variantă cât mai bună a ta! Este pur și simplu wow,wow, wow!

Și am ajuns să o cunoaștem pe Cristina Filip, consultant de credite. Și așa cum vă spuneam când i-am prezentat povestea, ”ce nu aduce anul, aduce ziua când o cunoști pe Cristina Filip!”. Ne-a apropiat mai mult de cea mai mare frică a tuturor, dar necesară și benefică, anume creditele. Ne-a purtat puțin prin lumea sa de consultant și odată cu ea l-am cunoscut și pe Marion Stanca, consultant imobiliar, reprezentant al agenției imobiliare MrExclusivitate. Lumea lor se bazează mult pe seriozitate, profesionalism și punctualitate, exact ca un ceas elvețian și în care promovarea este deosebit de importantă. Cum spunea Cristina, celebrul marketing WOM (word of mouth) a ajutat-o foarte mult. Și cum să nu îți placă de un om a cărui cea mai mare satisfacție este că în fiecare zi cunoaște noi oameni pe care îi ajută să-și îndeplinească visurile sau să-și rezolve problemele financiare? Câți dintre noi  s-au gândit că un consultant de credite te poate ajuta să reduci chiar și 30.000 euro din costul total al creditului și asta în doar câteva zile fără a ne chinui cu birocrația sistemului și fără costuri suplimentare? Ei, bine, aici aveți povestea Cristinei Filip precum și modalitatea prin care puteți să o contactați: https://conexiuniurbane.ro/astazi-am-facut-cunostinta-cu-unul-dintre-cei-mai-buni-consultanti-de-credite-din-bucuresti-povesti-experiente-portrete-cu-cristina-filip/.

Dacă am văzut prima dată o tânără perspicace, apoi pe Cristina care ne-a arătat o rezolvare la problemele cu care fiecare dintre noi se confruntă măcar o dată în viață, Carla Alina Buleanu ne-a vorbit cu atâta emoție și profunzime încât dacă nu ați citit povestea este un mare păcat. Bătrânii (și știți cum se spune, cine nu are un bătrân să-și cumpere 😊) ar spune despre noua generație că ”fierbe sângele în ei”, că așa erau și ei în tinerețe când corpul îi asculta și debordau de energie. Ehh, cam așa poate ne-am simțit noi când i-am cunoscut povestea și nu ne mai putem scoate din minte ”hrănește-te cu cele 3 E-uri: Energie,Entuziasm, Empatie!”. Găsiți povestea aici: https://conexiuniurbane.ro/empatie-energie-entuziasm-si-o-tanara-care-a-reusit-combinatia-perfecta-intre-munca-si-pasiunea-pentru-animale-si-spijinirea-copiilor-cu-deficiente/.

De la empatie, entuziasm, copii și animăluțe am încercat sentimentul de forță și siguranță și ne-a trimis mai aproape de natură. Asta cunoscând-o pe Bianca Bălan, o tânără îndrăgostită de natură și pasionată de tot ceea ce înseamnă mișcare, viață, natură. A atins vârfuri precum Moldoveanu, Musala (Bulgaria), Mont Blanc (Franța) și, de când s-a mutat în Brașov, este membru membru activ al Clubului pentru Protecția Naturii si Turism Brașov. În prezent, este organizator de evenimente, ghid national, ghid montan, instructor de schi și antreprenor. Dar pentru a ajunge în acest punct nu a fost ușor pentru ea, ne spune că a avut un drum lung până să își dea seama ce îi place să facă și a trecut printr-o serie în diferite domenii și punctul culminant a fost dat de faptul că a realizat de la ce îi bate inima mai tare și acum ne precizează că se bucură în fiecare zi cu bune și rele. Pentru că pe noi ne-a trimis cu gândul la cee ace spunea Guido Rey ”bucuria unui bivuac sub stele în munte e dublată de speranța unui magnifico răsărit de soare”, vă invităm să-i cunoașteți povestea dacă nu ați făcut-o deja: https://conexiuniurbane.ro/bianca-balan-de-la-banking-si-televiziune-la-un-business-nascut-din-pasiunea-pentru-sport-si-natura/.

Și bineînțeles, după atâtea sentimente, emoții și trăiri, cum puteam să încheiem primele 4 luni ale anului dacă nu cu ceea ce reprezintă cartea de vizită a oricărui antreprenor și așa cum spunea Alexandru Gh. Radu că ”zâmbetul este drumul cel mai scurt între două inimi”? Doar cu Laura Ioana Mircea, o tânără medic stomatolog, de generație nouă. Entuziastă, optimistă și cel mai important, încrezătoare într-o lume mai bună. Dr. Laura Ioana Mircea este una dintre cele mai puternice persoane pe care le-am cunoscut când ne-a povestit că la vârsta de 10 ani a intrat împreună cu mama ei într-o secție medicală, iar ea a fost atât de curioasă să afle mai multe despre corpul omenesc fără nici cea mai mică teamă, ci doar cu o mare dorință de a afla cât mai multe și de a putea descoperi misterele anatomiei umane. Laura are o pasiune pe care a transformat-o într-o vocație și profesie, anume dependența de zâmbete. Fără teamă, dar cu speranță că vă puteți recăpăta zâmbetul și pășind cu încredere găsiți aici povestea ei: https://conexiuniurbane.ro/cu-teama-in-buzunar-am-cunoscut-o-pe-laura-ioana-mircea-tanara-medic-stomatolog-entuziasta-optimista-si-increzatoare-intr-o-lume-mai-buna-si-mai-zambitoare/.

V-am povestit mai mult despre poveștile de succes, dar asta nu pentru că celelalte contează mai puțin, ci pentru că ne-am dorit foarte mult această secțiune și desi eram puțini neîncrezători că vom găsi oameni care să se deschidă atât de mult față de noi și față de voi, însă mare ne-a fost bucuria și încântarea! Am descoperit oameni minunați!

Ahhh, și să nu uităm, mai vrem să vă spunem ceva foarte important în această mica retrospectivă (mică pentru că am scrie prea mult dacă v-am spune toate cele aici, dar le descoperiți răsfoind pe site-ul nostru www.conexiuniurbane.ro sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/conexiuniurbane/ )…. Așa, am pierdut șirul, dar revin, ceea ce ne-a entuziasmat și a contat foarte mult pentru noi, oamenii din Conexiuni Urbane, a fost evenimentul la care am făcut strigare pe facebook, ”Cărți pe bancă la Cișmigiu”. Pe această cale, dorim să vă mai mulțumim încă o dată pentru că ați dat curs ideii de a petrece puțin timp în parc, pe bancă, citind o carte. Nouă ne-a făcut plăcere să ne întâlnim și să vă vedem cu cărțile în mână. Încă o dată mulțumim din suflet pentru participare! Dacă nu ați știut de acest eveniment sau din motive diverse nu ați ajuns, vă spunem doar că peste 1000 de cărți au fost deschise în același timp și în același loc. Aici puteți vedea mai multe despre eveniment și ce a însemnat pentru noi: https://conexiuniurbane.ro/carti-pe-banca-la-cismigiu-peste-1000-de-carti-deschise-in-acelasi-timp-si-in-acelasi-loc/. O enormă hrană pentru suflet, minte și trup!

Vă mulțumim că ați fost alături de noi în aceste 127 de zile și sperăm ca până în ziua 365 a lui 2019 să ne înmulțim, să facem și să ne întâlnim la cât mai multe evenimente și împreună să cunoaștem noi oameni și poveștile lor de succes sau cum au ajuns să simtă succesul.

Și în final nu putem să nu vă împărtășim faptul că aici pe site am ajuns la 2000 utilizari unici/lunar, iar fiecare poveste de success prezentată de Conexiuni Urbane a ajuns la peste 50.000 de oameni și evenimentul ”Cărți pe bancă la Cișmigiu” a avut peste 10.000 de persoane interesate și peste 1.000 de participanți!

 Împreună, suntem COMUNITATEA CONEXIUNI URBANE!

 

Keep in touch,

Echipa Conexiuni Urbane

 

PS: Vă rugăm, nu uitați un like https://www.facebook.com/conexiuniurbane/  și un share la www.conexiuniurbane.ro pentru a descoperi și dvs. și prietenii dvs. alte lucruri minunate!

05-2019
0 comentarii

0 comentarii